Televizyon ekranından "istifa bir oyun, senaryo" atışması

21 Nisan 2022

Güncelleme: 22 Nisan 2022

A
A

Özersay, hükümetin istifasını "oyun, senaryo" olarak nitelerken, Sucuoğlu, "Bu süreçte muhalefet yapmak kolay." karşılığını verdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi - Ramazan Adnan

Başbakan Faiz Sucuoğlu ile Maliye Bakanı Sunat Atun arasında yaşanan kriz, Ulusal Birlik Partisi (UBP) - Demokrat Parti (DP) - Yeniden Doğuş Partisi (YDP) koalisyon hükümetinin sonunu getirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Atun'u görevden almak yerine iki ay önce göreve gelen üçlü hükümetin istifasına olur vermesi muhalefeti kızdırdı.

Vakit kaybetmeden yeni hükümetin kurulmasına ilişkin görevlendirme sürecini başlatan ve siyasi partilerle bugün görüşmelere başlayan Tatar'ın, Sucuoğlu'nu yeniden hükümeti kurmakla görevlendirmesi bekleniyor.

Hem ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) hem de Halkın Partisi (HP) ise tüm bu yaşananları "oyun, senaryo" olarak niteliyor.

"OYUN VAR... ACEMİCE BİR SENARYO..."

BRT'de telefonla katıldığı "18. Saat" programında açıklamalarda bulunan Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay,  “Bir kez daha gördük ki, ortada bir oyun var. Yeni bir hükümet kurulacakmış gibi yapılıyor ama aynı hükümeti kurmaya çalışacaklar. Kaybeden memleket ve halk oluyor. Zaman boşa harcanıyor.” ifadelerini kullandı.

Özersay, devamında, “Üçlü hükümetin bir-iki bakan değişerek, ömrünü uzatmaya çalışıyorlar. Bunun acemice bir senaryo olduğunu görüyoruz. Ancak biz oyuncu olmayacağız. Aynı hükümeti tekrar oluşturmak için bazı çalışmalar yapıldığını gördük." şeklinde konuştu.

"HANGİ OYUNDAN BAHSEDER? ZOR OLAN İKTİDARDA OLMAYI İSTEMEK..."

HP liderinin ardından aynı yayına bağlanan Başbakan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, Özersay’a yanıt verdi.

“Hangi oyundan bahseder anlamış değilim. Bir oyun varsa kendi açıklayacak herhalde." diyen Sucuoğlu, bu süreçte eleştiri ve muhalefet yapmanın çok kolay olduğunu belirterek, “Zor olan bu dönemde iktidarda olmayı istemektir. Partilerin hedefleri iktidarda olmak ve hizmet vermek olmalıdır.” dedi.

Sucuoğlu, hükümet kurma görevinin kendilerine verilmesi halinde çok kısa bir sürede gerekli çalışmaları yapıp Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yeni Bakanlar Kurulu listesini sunabileceklerini düşündüğünü söyledi.

CTP DE "SENARYO" DEMİŞTİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın da Özersay ve Sucuoğlu'ndan önce bağlandığı aynı yayında , "UBP'li yetkililerin açıklamalarına baktığımızda ortada bir senaryo varmış gibi görüyoruz. Madem Faiz Sucuoğlu başkanlığında bir hükümet daha kurulacaktı, hükümet niye bozuldu? Gerekçeleri neydi? Yine neden Faiz Sucuoğlu başkanlığında bir hükümet kuruluyor? Bunları yarınki görüşmede Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a da soracağız." şeklinde konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün öğleden sonra UBP-DP-YDP hükümetinin istifasını kabul etmiş, yeni hükümetin kurulmasına ilişkin görevlendirme sürecini bugün başlatacağını duyurmuştu.

Tatar, bu kapsamda Meclis’te temsil edilen siyasi partilerle görüşmelere başlamıştı. Cumhurbaşkanı bugün sırasıyla YDP, HP ve DP yetkilileri ile görüşmüştü. Ersin Tatar, yarın da CTP ve Ulusal Birlik Partisi UBP yetkililerini kabul edecek.

23 Ocak 2022’de yapılan erken genel seçimin ardından UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun başbakanlığında 21 Şubat'ta kurulan ve Meclis’te 29 sandalyeye sahip UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti, 3 Mart’ta Meclis’ten güvenoyu almıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar