TDP yerel seçim vizyonunu açıkladı

3 Aralık 2022

Güncelleme: 3 Aralık 2022

A
A

25 Aralık'taki yerel seçimlerde, 18 belediyede yalnızca iki aday gösteren ve 3 bağımsız adaya destek kararı açıklayan TDP, yerel seçimlere ilişkin vizyonunu kamuoyuyla paylaştı.

ZgotmplZ TDP

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), 25 Aralık’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere ilişkin vizyonunu açıkladı. 

TDP Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında açıklanan yerel seçim vizyonu, "Yenilikçi, dürüst ilerici vizyon gelecek" sloganıyla duyuruldu.

TDP'NİN VİZYON BELGESİNDE NELER VAR?

TDP’nin yerel seçimlerdeki önceliklerinin kanalizasyon sorunlarına bütünlüklü çözüm getirmek; sürdürülebilir su yönetimini sağlamak; alternatif enerji üretimi ve enerji verimliliği oluşturmak; etkin araç filosu ve kentsel temizlik uygulamalarının hayata geçirilmesinin yanı sıra atık yönetimi ve Hal Yasası gibi çeşitli konulardan oluşacağı bildirildi. 

Ayrıca imar ve çevreyle ilgili yasalara uyulması; ihale süreçlerinin şeffaf ve hesap verebilirlik ilkeleriyle yürütülmesi; sahil ve yeşil alanların korunmasının da öncelikler arasında olacağı kaydedildi. 

TDP’den seçilen meclis üyelerinin sosyal ve hak odaklı belediyecilik; LGBTQ; kadın ve engelli dostu mekanlar; sığınma evleri; ücretsiz çocuk kreşleri; genç ve çocuk meclisleri; halk için hukuki danışmanlık büroları; engelsiz yaşam evleri ve paylaşım mutfağı gibi örnekleri de öncelikleri hedef aldığı vurgulandı. 

Tüm bunların yanı sıra belediyelerin, vatandaşların üretim ve sair sektörleri teşvik eden gelir arttırıcı faaliyetleri desteklemesi; kadın kooperatifleri ve genç üretim merkezlerinin teşvik edilmesi; belediyeler arasında pazar alanı sağlanmasının da öncelikler arasında olacağı bildirildi. 

Açıklamada, “İnsanca yaşamak, Kıbrıslı Türklerin daha iyi yaşam sürmelerine hizmet etmek ve ‘Küresel Düşün Yerel Hareket’ et mantığını teşvik etmek adına ittifak halinde yerel yönetimlere talibiz!” denildi.

2 ADAY ÇIKARAN TDP 3 BAĞIMSIZ ADAYA DESTEK VERECEK

TDP ve desteklediği adaylar sayesinde ülkeye yeni bir yönetim anlayışı geleceği bildirildi.

Açıklamada, TDP’nin çıkardığı belediye başkan adaylarının yanı sıra desteklediği bağımsız adayların isimleri de kamuoyuna duyuruldu. TDP’nin adayları ve desteklediği adaylar şu şekilde: 

  • Lefkoşa Türk Belediyesi: Mehmet Harmancı (TDP)
  • Mağusa: Umut Kadı (TDP)
  • Girne: Zeki Çeler (Bağımsız)
  • Güzelyurt: Reşat Kansoy (Bağımsız) 
  • Mehmetçik: Mehmet Çelebi (Bağımsız)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar