TDP ile TKP-YG birleşmesinde mutlu son

7 Ekim 2022

Güncelleme: 8 Ekim 2022

A
A

Geçtiğimiz ay ertelenen TKP-Yeni Güçler ile TDP'nin birleşme süreci nihayete erdi. İki parti pazartesi günü birleşme kararını kamuoyuna açıklayacak.

ZgotmplZ
TKP-Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, TKP'li eski milletvekili Mustafa Emiroğluları ile birlikte 25 Ağustos'ta birleşme görüşmeleri için TDP Genel Merkezi'ni ziyaret etmişti.
Mehmet Çakıcı / Facebook

Haber Merkezi

Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP)-Yeni Güçler ile Toplumcu Demokrasi Partisi'nin (TDP) 23 Ocak'taki genel seçimlerin ardından başlattığı ancak geçtiğimiz aylarda görüş ayrılıkları nedeniyle ertelenen birleşme süreci, nihayete erdi.

TDP'den bugün yapılan açıklamada, iki partinin bütünleşmesinin kamuoyuna duyurulması amacıyla 10 Ekim Pazartesi, saat 11:00’de Merkez Lefkoşa’da basın toplantısı düzenleneceği bildirildi.

BİRLEŞME SÜRECİ

İki parti,  23 Ocak seçimlerinin ardından tek çatı altında birleşmek için görüşmelere başlamış, 25 Ağustos'ta birleşme protokol metni üzerinde uzlaşmaya varmıştı. 

Ardından TDP Genel Sekreteri Nevzat Özkunt'un, birleşme sürecinin "TDP'yi ele geçirmeye" evrildiği iddiasıyla genel sekreterlik görevi ve MYK üyeliğinden istifası üzerine TDP, sürecin yerel seçimlerin sonrasına ertelendiğini açıklamış, Özkunt da istifasını geri almıştı.

Ancak iki parti yerel seçimleri beklemedi ve sürpriz bir şekilde birleşme sürecini hızlandırdı.

Detaylar, basın toplantısıyla birlikte netleşecek.

TDP'DEN KOPUŞ VE TKP - YENİ GÜÇLER'İN KURULMASI

TKP - Yeni Güçler, Çakıcı'nın önderliğini ettiği bir grubun TDP parti yönetiminin "anti-demokratik" olarak gördükleri uygulamaları ve "parti içinde ifade özgürlüğünün kısıtlandığı" iddiaları sonrası istifaları üzerine 2016'da kurulmuştu.

 "Toplumcu Kurtuluş Partisi" ismiyle partinin kuruluşunu 28 Kasım 2016'da gerçekleştirilirken, Yüksek İdare Mahkemesi'nin "Toplumcu Kurtuluş Partisi" adıyla partinin kurulmasını durdurma kararı sonrası, 19 Ocak 2017 tarihinde parti adı "Toplumcu Kurtuluş Partisi - Yeni Güçler" olarak değiştirilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar