Tatar'dan Natalie Süleyman'a kutlama

9 Aralık 2022

Güncelleme: 9 Aralık 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk kökenli milletvekili Natalie (Nazlı) Süleyman’ı Avustralya Gençlik, Küçük İşletmeler ve Gaziler Bakanı olarak atanması dolayısıyla kutladı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Avustralya’da bakan olarak görevlendirilen Kıbrıs Türk kökenli milletvekili Natalie (Nazlı) Süleyman’ı tebrik etti.

Natalie Süleyman, bu hafta kurulan Avustralya'nın yeni kabinesinde, Gençlik, Küçük İşletmeler ve Gaziler Bakanı olarak atanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Tatar, Süleyman’a gönderdiği tebrik mesajında “Devam eden başarılarınız ve hükümetteki farklı görev ve hizmetlerdeki çalışmalarınızla Avustralya’nın ilk Kıbrıs Türk kökenli ve ilk Müslüman bakanı olarak Bakanlar Kurulu’nda yer almanızı büyük gururla karşılıyoruz” diyerek bu gelişmenin, kadınların siyasette başarı elde etmesi bağlamında örnek teşkil eden tarihi bir başarı olduğunu ve Avustralya’da yaşayan Kıbrıs Türklerine de ilham verdiğini ifade etti.

Avustralya’da yaşayan ve KKTC ile güçlü bağları olan çok sayıda Kıbrıs Türkünün olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Bakan Natalie Süleyman’a yeni görevinde başarılar diledi ve Victoria eyaletinde yaşayan Kıbrıs Türklerine sevgi ve saygılarını iletti.

NAZLI SÜLEYMAN KİMDİR? 

6 Haziran 1974 doğumlu ve asıl adı Nazlı Süleyman olan Natalie Süleyman, Victoria eyaletinin St. Albans bölgesinden 2014 yılında milletvekili seçilmiş ve Victoria Meclisi'ne seçilen ilk Kıbrıslı Türk kökenli ve ilk Müslüman kadın olmuştu.

Natalie Süleyman, geçtiğimiz ağustos ayında ise Victoria eyaleti Meclis Başkan Yardımcılığı görevine seçilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar