Tatar'dan memnuniyet paylaşımı: Kıbrıs Türkü nelere muktedir

6 Ağustos 2022

Güncelleme: 6 Ağustos 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’de imal edilen römorkörün İsrail’e ihraç edilmesini, "Kıbrıs Türkünün nelere muktedir olduğunun önemli göstergelerinden bir tanesi" olarak yorumladı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yerli iş gücü ile teşvik almadan üretilen römorkörün İsrail’e ihraç edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tatar, "Kıbrıs Türk halkına uygulanan çağdışı ve haksız izolasyon ve ambargolara rağmen bizleri gururlandıran bu gelişme, Kıbrıs Türkünün nelere muktedir olduğunun önemli göstergelerinden bir tanesidir." ifadelerini kullandı.

Gazimağusa’daki Shipyard Tersanesi’nde yerli iş gücü ile teşvik almadan yapılan, 18 ton çekiç güçlü çok amaçlı ilk römorkör, perşembe günü düzenlenen törenle Gazimağusa Limanı’ndan Hayfa Limanı’na gönderilmişti.

Cumhurbaşkanı Tatar, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Ülkemizin ilk deniz aracı ihracatının gerçekleştirilmiş olduğunu büyük bir memnuniyetle öğrenmiş bulunuyorum.

Shipyard Tersanesi sahibi Ramazan Gündoğdu’yu arayarak şahsında tüm emek koyanları ve yöneticileri elde edilen bu önemli ihracat nedeniyle tebrik ettim.

Kıbrıs Türk halkına uygulanan çağdışı ve haksız izolasyon ve ambargolara rağmen bizleri gururlandıran bu gelişme, Kıbrıs Türkünün nelere muktedir olduğunun önemli göstergelerinden bir tanesidir.

Bu topraklarda üreterek var olurken, bilgiyle ve sebatla çalışarak yeni başarılara imza atacağımıza inancım tamdır.

Elde edeceğimiz yeni başarılarla geleceğe umutla bakacak, çok daha refah ve onurlu bir yaşama hep birlikte erişeceğiz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar