Tatar'dan liderlerin seslerinden egemen eşitlik videosu

3 Ekim 2022

Güncelleme: 3 Ekim 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, Erdoğan'dan Bahçeli'ye, Küçük'ten Denktaş'a kadar liderlerin görüntü ve seslerinden oluşan, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı ve iki ayrı devletli çözüme vurgu yapılan konuşmalardan derlenen bir video paylaştı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'den ve Türkiye'den liderlerin Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı, iki devletli çözüm ve egemen eşitlik vurgusu yaptıkları konuşmalarından derlenen bir video paylaşımında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı'nca hazırlanan videoda, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın konuşmalarından kesitlere yer verildi.

Tatar, 2.20 dakikalık videoyu, kişisel sosyal medya hesaplarından "Egemen eşitliğe ve eşit uluslararası statüye dayalı siyasetimizi Anavatan Türkiye’nin tam desteği ile yürütmekteyiz. Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm iki ayrı devletin işbirliği ile mümkündür." notu ile paylaştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar