Tatar'dan "KKTC'nin yaşatılması hepimizin milli ve kutsal davasıdır" mesajı

26 Kasım 2022

Güncelleme: 26 Kasım 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, "Doğu Akdeniz'de KKTC'nin yaşatılması ve güçlendirilmesi hepimizin milli ve kutsal bir davasıdır." dedi.

ZgotmplZ Gaziantep Valiliği / Twitter

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye temasları kapsamında Diyarbakır, Malatya ve Adıyaman'dan sonraki durağı Gaziantep oldu.

Gaziantep Valiliği'ni ziyaret eden Tatar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ta bir anlaşma olacaksa iki devletin iş birliğiyle bunun gerçekleştirilebileceğini dile getirdi. Siyasetlerinin temel dayanağının da bu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şöyle konuştu:

"Ana vatan Türkiye Cumhuriyeti'nin tam desteğiyle iki devletli bir siyaset yeni siyasettir. İki devletli siyaset Kıbrıs'ta iki devletin iş birliğiyle yani kuzeydeki devlet KKTC, güneydeki devlet Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında zaten bir Rum Cumhuriyeti'dir. Dolayısıyla işin özü açık ve net budur, bunu uluslararası toplumda paylaşıyoruz. Bu siyaset sadece Kıbrıs Türk halkının değil aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin de geleceğini, bekasını da ilgilendirecek bir güvenlik meselesidir. Doğu Akdeniz'de KKTC'nin yaşatılması ve güçlendirilmesi hepimizin milli ve kutsal bir davasıdır."

Tatar, daha sonra Vali Davut Gül ile görüştü.

Ziyarette, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de hazır bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar