Tatar ve Sucuoğlu'na yanıt Sorakın'dan: Evet tiyatro ve maskaralık

22 Nisan 2022

Güncelleme: 22 Nisan 2022

A
A

Sorakın, Erhürman'ın hükümetin istifası ve yeni hükümeti kurma çalışmalarını "maskaralık" olarak nitelemesi üzerine, Tatar ve Sucuoğlu'ndan gelen tepkilere, "Evet tiyatro oynuyor ve maskaralık yapıyorsunuz." şeklinde karşılık verdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: Ramazan Adnan

Yaşanan hükümet krizi siyasiler arasında polemiğe yol açtı.

Bugün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la hükümeti kurma çalışmaları kapsamından bir araya gelen Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yaşananları "maskaralık" olarak niteledi.

Hükümeti kurma görevini Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Faiz Sucuoğlu'na vermesinin ardından basına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tatar,  Erhürman'ı kınarken, CTP liderinin açıklamalarını "siyasi ahlakına ve Anayasa’ya aykırı" bulduğunu dile getirdi.

Sucuoğlu da Erhürman'ın bu sözlerini doğru bulmadığını kaydetti.

Tatar ve Sucuoğlu’nun eleştirilerine tepki ise CTP kanadından Genel Sekreter Erdoğan Sorakın'dan geldi.

"EVET TİYATRO OYNUYOR VE MASKARALIK YAPIYORSUNUZ"

Sorakın, kişise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Evet tiyatro oynuyor ve maskaralık yapıyorsunuz." ifadelerini kullandı. Erdoğan Sorakın şunları kaydetti:

"Sn. Tatar da, Sn. Sucuoğlu da seçim sonrası yeni bir hükümet kuruluyormuş gibi davranıyor ve öyle bir algı yaratmaya çalışıyorlar.

Sn. Tatar, Faiz Sucuoğlu hükümeti 23 Ocak seçimleri sonrası kurulan, 2 aylık görev süresi boyunca da yaşamın tüm alanlarını kaosa sürükleyen, istfa nedenini dahi açıklayamayan, sürekli olarak zik zaklar yapan, aynı konudaki açıklamaları çelişen, tutarsız, başarısız, iradesiz bir hükümetti.

Evet tiyatro oynuyor ve maskaralık yapıyorsunuz.

Hükümet niye istifa etti?

İstifa eden bir hükümet başkanına niye tekrardan hükümeti kurma görevi veriyorsunuz?

Danışıklı dövüş mü yapıyorsunuz?"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar