Tatar ve Anastasiadis BM resepsiyonunda bir araya geliyor

6 Aralık 2022

Güncelleme: 6 Aralık 2022

A
A

BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart'ın yarın Ledra Palas’ta düzenleyeceği yıl sonu resepsiyonuna Cumhurbaşkanı Tatar ve Anastasiadis'in de davet edildiği bildirildi.

ZgotmplZ
Cumhurbaşkanı Tatar ve Rum lider Anastasiadis, 15 Aralık 2021 tarihinde BMGS’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Stewart'ın Ledra Palace'taki yıl sSonu resepsiyonuna katılmıştı.

Haber Merkezi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs’taki BM Barış Gücü (UNFICYP) Şefi Colin Stewart, geçtiğimiz yıl olduğu bu yıl da vereceği yıl sonu resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'i bir araya getirmeyi planlıyor.

7 Aralık'ta, Ledra Palas’ta düzenlenecek resepsiyon için iki lidere de davet yapıldı.

Ancak henüz iki liderin resepsiyona katılacağı teyit edilmedi.

Tatar ve Anastasiadis'in geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da BM yeni yıl resepsiyonunda bir araya gelmesi bekleniyor.

Bu, aynı zamanda 2023 Şubat'ta görev süresi dolacak Rum lider ile Tatar'ın son görüşmesi olacak. Anastasiadis, şubat ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.

Rum basını, resepsiyona iki liderin yanı sıra iki tarafın müzakerecileri ve kendilerine eşlik edecek diğer heyet üyeleri dışında, diplomatlar ve iki toplumdan sivil toplum örgütlerinin üyelerinin katılacağını yazdı.

Resepsiyona, Stewart’ın yanı sıra BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs’taki iyi niyet misyonundan diğer yetkililerin katılacağı da kaydedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar