Tatar NTV'de konuştu: Rum'un kazdığı yerleri biz de kazabiliriz

6 Eylül 2022

A
A

NTV yayınında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tatar, "Onların (Güney Kıbrıs) kazdığı yerleri biz de kazabiliriz. Rum'un hakkının olduğu yerde KKTC vatandaşının hakkı da var." dedi.

ZgotmplZ

Ankara'da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, katıldığı NTV yayınında Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs konusunun New York gerçekleştirilecek BM toplantısında ele alınacağını, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geleceğini söyledi.

"BİR DAHA ADAY OLMAYACAK ANASTASIADIS'LE GÖRÜŞME ANLAMSIZ"

Rum lider Nikos Anastasiadis ile planlanmış bir görüşmesinin olmadığını kaydeden Tatar, şubat ayında Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını bu nedenle de kendisiyle görüşmenin bir anlamı olmadığını belirtti.

"FEDERAL KIBRIS OLMAYACAK"

Kıbrıs Türk tarafının yeni siyasetinin iki devletli çözüm olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı, "Artık Kıbrıs Cumhurityeti’nin devamı olacak olan federal bir Cumhuriyet ile Kıbrıs’ta nihai bir anlaşmaya gitmeyeceğimiz kesin bir dille itiraf ettik.” dedi

“Kıbrıs’ta biz çok haklı bir davayı yürütüyoruz.” ifadelerini de kullanan Tatar, Kıbrıs’ta iki ayrı halkın olduğuna vurgu yaptı.

Ersin Tatar, “Kıbrıslı Türkler, Kıbrıs milli meselesini her zaman Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yürütmüştür. Kimse da bizim aramızdaki kadim bağları kopartmaz.” şeklinde konuştu.

"RUM'UN KAZDIĞI YERİ BİZ DE KAZABİLİRİZ"

Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon kaynakları konusunda ise "Türkiye ile Akdeniz'deki enerji faaliyetlerini izliyoruz. Onların kazdığı yerleri biz de kazabiliriz. Türkiye'nin çok haklı olduğu noktalar var. Rum'un hakkının olduğu yerde KKTC vatandaşının hakkı da var. Küçük bir adada hak iddia etmeleri kadar saçma bir şey yok." dedi.

CUMHURBAŞKANI TATAR'IN KONUK OLDUĞU PROGRAMI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar