Tatar: Kadınlara yönelik sorunlara çözüm bulmak hepimizin görevi

4 Aralık 2022

Güncelleme: 5 Aralık 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Kadınların, şiddet başta olmak üzere karşılaştığı tüm sorunlara kapsayıcı çözümler bulmak hepimizin sorumluluğudur” dedi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tatar, şiddet mağduru kadınların kendisini güvende hissedeceği kadın sığınma evi sayısını artırmak ve kadınların karşılaştığı tüm sorunlara kapsayıcı çözümler bulma konusunda Anayasanın kendisine verdiği yetki çerçevesinde elinden gelen tüm katkıyı koymaya kararlı olduğuna da dikkat çekti.

Tatar mesajında şu ifadelere yer verdi: “Siyasetten ekonomiye, kültür ve sanattan tüm karar alma mekanizmalarına, kadınların aktif katılımının artmasına yönelik ortaya konan çabaların, nasıl çok daha ileri noktalara taşınabileceği hususunda somut ve sürdürülebilir adımlar atmak adına önemli bir fırsat olan böylesi anlamlı günlerde, toplumsal mücadele yıllarından egemen devletimizin ilanına ve bugünlere gelinen süreçte kadınlarımızın ortaya koyduğu yadsınamaz katkıyı da hatırlamak ve hatırlatmak, tarihsel bir sorumluluktur" dedi.

"KATKI SUNMAYA KARARLIYIZ"

Tatar, "Kadınlara yönelik her türlü fiziksel, psikolojik şiddet ve bezdirme çabalarının önlenmesine yönelik adımların atılarak özellikle şiddet mağduru kadınların kendisini güvende hissedeceği kadın sığınma evi sayısını artırmak, şiddet başta olmak üzere karşılaştıkları tüm sorunlara kapsayıcı çözümler bulma noktasında Anayasa’nın bana verdiği yetki çerçevesinde elimden gelen tüm katkıyı koymaya kararlı olduğuma dikkati çekmek istiyorum" diye konuştu.

"KADINLARIMIZ HER ALANDA ÇOK GÜÇLÜ"

Tatar, "Tüm kadınlarımızın her alanda çok daha güçlü bir KKTC yaratılma sürecinde oynayacağı kritik rolün bilinciyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm kadınlara verdiği önemin ışığında, toplumsal kalkınma hamlesi içerisindeki devletimizin, kadınlarımızın varlığı ile geleceğinin güvende olduğunu vurguluyor, tüm kadınlarımızı saygı ile selamlıyorum" ifadelerine yer verdi.


"KADINLARIN ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLMELİ"

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda,  “Toplumun her kesiminde ve çalışma hayatının her kademesinde kadınlarımızın temsil gücü ve kabiliyetine yürekten inanıyor, tüm kadınlarımıza hak ettikleri şekilde güzel bir yaşam ve sağlıklı, huzur dolu günler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre

Töre mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu anlamlı gün; kadınlarımızın toplum nezdinde yaşadıkları sorunların gündeme getirilmesi, farkındalık yaratılması ve çözümler bulunması noktasında önem arz eden bir gündür.  Demokratik toplumlarda erişim ve katılım noktasında kadınlara verilen haklar hiç kuşkusuz ki büyük öneme sahiptir. 

Çağdaş, demokratik, ilerici bir toplum için kadınlarımızın içinde bulunduğu şartların iyileştirilip güçlendirilmesi, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset ve daha birçok alanda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmalarının sağlanması büyük önem taşımaktadır. 

Atatürk Devrimlerinden biri olan Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı tanınması, 5 Aralık 1934 tarihinde yürürlüğe girdikten sonra, 1935 yılında yapılan seçimlerde TBMM’de kadın vekiller yüzde 4.6'lık bir temsil oranı elde etmişlerdir. 

Cumhuriyet Meclisimizde de şu an toplam 11 kadın vekilimiz yer almaktadır. Geçtiğimiz döneme kıyasla kadın vekil temsiliyet oranında bir artış olması sevindiricidir. Önümüzdeki dönemlerde bu oranın artması temennimizdir. 

Toplumun her kesiminde ve çalışma hayatının her kademesinde kadınlarımızın temsil gücü ve kabiliyetine yürekten inanıyor, tüm kadınlarımıza hak ettikleri şekilde güzel bir yaşam ve sağlıklı, huzur dolu günler diliyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar