Tatar havadan ve karadan incelemelerde bulundu

1 Ekim 2022

Güncelleme: 1 Ekim 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, Ağırdağ-Boğaz mevkisindeki çıkan yangını havadan ve karadan takip etti. Tatar, bir elektrik trafosundan çıkan kıvılcım sonucunda yangının yayıldığı yönünde bilgi aldıklarını kaydetti.

ZgotmplZ

Ağırdağ-Boğaz mevkisindeki ormanlık alanda gece çıkan yangını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, yakından takip etti

Tatar, inceleme yapmak ve bilgi almak için yangın bölgesine gitti.

Pınarbaşı Havaalanı'ndan havalanan askeri helikopterle bölgede keşif uçuşu yapıldı. Cumhurbaşkanı Tatar'a, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu eşlik etti.

Askeri helikopterle bölgede keşif uçuşu yapılmasının ardından açıklama yapan Tatar, yangının kontrol altına alındığını belirterek, şu ana kadar herhangi bir can kaybı olmadığı yönünde bilgi aldıklarını belirtti.

Soğutma çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Tatar, rüzgarın da etkisiyle yangının yeniden alevlenebileceğini ve gerekli tedbirin alındığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, bir elektrik trafosundan çıkan kıvılcım sonucunda yangının yayıldığı yönünde bilgi aldıklarını, detaylı açıklamaların gün içerisinde ilgili birimler tarafından yapılacağını ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar