Tatar devreye girdi: Hala Sultan Tekkesi'ndeki işletme kapatılacak

30 Ocak 2023

A
A

Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın talimatıyla yapılan girişim sonucunda, Hala Sultan Tekkesi’nin bitişiğinde bulunan binaya, “kahve dükkanı” lisansı verildiğini ve akşam saat 19.00’dan sonra bu yerin kapatılacağını bildirdi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanlığı, Güney Kıbrıs'ta bulunan, İslam Dünyası’nın en kutsal üçüncü ibadet yeri ve Kıbrıs Adası’ndaki Osmanlı – Türk kültür mirasının en önemli sembollerinden olan Hala Sultan Tekkesi’nin bitişiğinde bulunan binanın tavernaya dönüştürüleceği haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ilgili haberin, ülkede ciddi tepkiyle karşılandığı ifade edildi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın talimatıyla Kültürel Miras Teknik Komitesi aracılığıyla Rum tarafıyla temas kurulduğu belirtilen açıklamada, basında yayınlanan gelişmelerden büyük kaygı duyulduğu ve İslam dininin en kutsal üçüncü yeri olan bu kutsal mekanın tahribata uğratılmasına ve çevresinin uygunsuz şekilde kullanılmasına müsamaha gösterilmeyeceği ifade edilerek, derhal girişim yapılması talep edildiği kaydedildi.

Açıklamada, yapılan girişim sonunda Rum yetkililerin, bahse konu mekan için Hala Sultan Tekkesi’ni ve Tuz Gölü’nü ziyaret edenler tarafından uygun şekilde kullanılması amacıyla “kahve dükkanı” lisansı verildiğini, bunun dışında bir kullanım olmayacağını ve akşam saat 19.00’dan sonra bu yerin kapatılacağını bildirdiği belirtildi.

Açıklamada, konunun, Cumhurbaşkanlığı nezdinde yakından takip edilmeye devam edileceği vurgulandı.

Hazreti Muhammed'in süt halası Hala Sultan (Ümmü Hiram), Hazreti Osman döneminde adaya yapılan seferlerden birine katılmış ve burada şehit düşmüştü. Osmanlı döneminde buraya inşa edilen tekke, Larnaka'da Tuz Gölü yakınlarında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar