Strazburg'ta Kox'a Kıbrıs brifingi

26 Haziran 2022

Güncelleme: 26 Haziran 2022

A
A

Fransa'da AKPA Başkanı Kox ile bir araya gelen Berova ve Candan, Kıbrıs ile ilgili güncel gelişmeleri aktardı.

ZgotmplZ
(Soldan sağa) UBP Milletvekili Özdemir Berova, AKPA  Başkanı Tiny Kox ve CTP Milletvekili Armağan Candan.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi (AKPA) Genel Kurul toplantısı için Strazburg’a (Fransa) giden Cumhuriyet Meclisi AKPA heyeti üyeleri Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Özdemir Berova ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Armağan Candan, çeşitli temaslar ve ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Meclis Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Berova ve Candan, AKPA Başkanı Tiny Kox ile görüştü.

Görüşmede Kıbrıs ile ilgili güncel gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulunan milletvekilleri, Kox ile önümüzdeki dönemde Kıbrıs Türk heyetinin AKPA çalışmaları bağlamında yapılabileceklere dair değerlendirmelerde bulundu.

Başta Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısı olmak üzere bir çok konunun ele alındığı AKPA Genel Kurul toplantılarına da katılan Cumhuriyet Meclisi heyeti, ayrıca İrlanda Dışişleri Bakanı, Yunanistan Cumhurbaşkanı ve Hollanda Kralı’nın AKPA Genel Kurul hitaplarını da takip etti.

Genel Kurul çalışmaları sırasında ve AKPA Başkanı ile yapılan görüşmede Cumhuriyet Meclisi heyetine Strasbourg Temsilcisi Ayda Soylu eşlik etti. Heyet AKPA Genel Kurul çalışmalarını tamamlayarak yurda döndü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar