Sorakın açıkladı: CTP'nin pozisyonu ne olacak?

21 Nisan 2022

Güncelleme: 22 Nisan 2022

A
A

CTP Genel Sekreteri Sorakın, hükümetin istifası ve sonrasındaki gelişmeler için "senaryo" şüphesini dile getirdi ve yeni hükümette partisinin olup olmayacağı konusunun ise sonraki mesele olduğunu kaydetti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi - Ramazan Adnan

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, partisinin oluşacak yeni hükümete ilişkin tutumunu paylaştı.

BRT'de telefonla katıldığı "18. Saat" programında açıklamalarda bulunan Sorakın, "UBP'li yetkililerin açıklamalarına baktığımızda ortada bir senaryo varmış gibi görüyoruz. Madem Faiz Sucuoğlu başkanlığında bir hükümet daha kurulacaktı, hükümet niye bozuldu? Gerekçeleri neydi? Yine neden Faiz Sucuoğlu başkanlığında bir hükümet kuruluyor? Bunları yarınki görüşmede Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a da soracağız." dedi.

Erdoğan Sorakın, "CTP'nin koalisyonun içinde yer alıp almaması ise daha sonraki mesele." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeni hükümetin oluşumuna yönelik istişare ve değerlendirmeler kapsamında yarın saat 11.30’da CTP ile de bir araya gelecek.

Tatar bugün, Yeniden Doğuş Partisi (YDP), Halkın Partisi (HP) ve Demokrat Parti (DP) heyetleri ile bir araya gelmişti.

Yarın CTP'nin ardından Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile de görüşecek.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün öğleden sonra UBP-DP-YDP hükümetinin istifasını kabul etmiş, yeni hükümetin kurulmasına ilişkin görevlendirme sürecini bugün başlatacağını duyurmuştu.

23 Ocak 2022’de yapılan erken genel seçimin ardından UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun başbakanlığında kurulan ve Meclis’te 29 sandalyeye sahip UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti, 3 Mart’ta Meclis’ten güvenoyu almıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar