Sol partiler "külliye"ye karşı halk toplantısı düzenledi

29 Eylül 2022

Güncelleme: 30 Eylül 2022

A
A

CTP'nin de aralarında olduğu sol partiler, "külliye" inşaatına karşı halk toplantısı düzenledi. Vatandaşların verilecek mücadele ile ilgili önerilerini dinleyen partiler, ortak bir yol haritası belirlemeyi hedefliyor.

ZgotmplZ

Bazı siyasi parti ve örgütler, kamuoyunda "külliye" olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı binası, Meclis binası ve millet bahçesinden oluşan "Cumhurbaşkanlığı Sarayı Projesi"ne karşı ortak bir yol haritası belirlemek amacıyla halka açık toplantı düzenledi.

Lefkoşa Kızılbaş Parkı Amfi Tiyatrosu’nda saat 18.30’da başlayan toplantı, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Yeni Güçler, Bağımsızlık Yolu (BY), Sol Hareket, Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) ve Devrimci Komünist Birlik (DKB) tarafından organize edildi. 

Derya Beyatlı ile Gülden Karakaya’nın moderatörlüğünü üstlendiği toplantıda, halka mikrofon uzatılarak yeni Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi binalarının yapımına karşı verilecek mücadele ile ilgili önerileri dinlendi.

Halk toplantısından çıkacak veriler ışığında organizatör siyasi parti ve örgütler, kendi içlerinde ve birlikte yapacakları değerlendirmelerden sonra ortak bir yol haritası belirlemeyi hedefliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar