Şok grevlerin bugünkü adresi Meclis ve Motorlu Araçlar Birimi

22 Eylül 2022

Güncelleme: 22 Eylül 2022

A
A

12 sendika, şok grevin bugün Meclis ile  Trafik Dairesi Motorlu Araçlar Birimi'nde uygulanacağını duyurdu.

ZgotmplZ

“Göç Yasası” ile işe girenlerin maaşlarındaki iyileştirme konusunda yasal düzenlemelerin ve yüzde 25’e varan maaş mağduriyetinin giderilmesine yönelik takvimlendirmenin yapılmaması üzerine şok grev ve eylemlere başlayan 12 sendika, grev uygulanacak yeni kurumları açıkladı.

Sendikalar adına açıklama yapan Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, bugün Meclis’te ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Trafik Dairesi, Motorlu Araçlar Birimi tam gün greve gidildiğini duyurdu.

BAKANLIĞA SİYAH ÇELENK

Sendikalar, bu sabah Maliye Bakanlığı önünde bir araya gelerek, başta Maliye Bakanı olmak üzere, Başbakan ve Çalışma Bakanı’nı protesto etti.,

Eylem ve grevlerine devam edeceklerini açıklayan sendika yetkilileri, vatandaşlara seslenerek, yaşanabilecek mağduriyetlerin sorumlularının kendileri olmadığını, sorumluların “o koltukların ciddiyetini bilmeden hareket edenler” olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından sendika yetkilileri tarafından, “hükümet tarafından oynanan tiyatroya yakışır” olarak nitelenen bir siyah çelenk Maliye Bakanlığı kapısına bırakıldı.

Sendika yetkilileri Maliye Bakanlığı kapısına siyah çelenk bıraktı.

Sendikalar, şok grev ve eylemlere dün yine Meclis’te ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Hazine ve Muhasebe Dairesi'nde tam gün greve giderek başlamıştı.

12 sendika, dün grev sürerken çağrı üzerine Başbakan Ünal Üstel'le bir araya geldiklerini ancak sonuç alamadıklarını belirterek, bugün için şok grevlerin süreceğini duyurmuştu.

Grev ve eylemler, Kamu-Sen, KTAMS, Kamu-İş, KTÖS, KTOEÖS, Türk-Sen, Hür-İş, Koop-Sen, Güç-Sen, Maliye-Sen, HTKS ve Vergi-Sen’in ortak kararıyla, “Göç Yasası”yla işe girenlerin maaşlarındaki iyileştirme konusunda yasal düzenlemelerin ve takvimlendirmenin yapılmaması nedeniyle gerçekleştiriliyor.

8 Eylül'de bir araya gelen hükümet ile sendikalar, yasa kapsamında, 2011 sonrası kamuya girenlerin maaşlarında yüzde 6'lık artış yapılması yönünde anlaşmıştı.

Kamuda çalışan bir kişi ile Göç Yasası kapsamında işe giren bir çalışan arasında yaklaşık yüzde 25 maaş farkı bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar