Şok grevler Meclis ve Hazine ve Muhasebe Dairesi'nden başladı

21 Eylül 2022

Güncelleme: 21 Eylül 2022

A
A

"Göç Yasası" kapsamındaki çalışanlara maaş artışı konusunda hükümetin tavrını protesto için şok grev ve eylem kararı alan sendikalar, ilk greve Meclis ve Hazine ve Muhasebe Dairesi'nde başladı.

ZgotmplZ

“Göç Yasası” ile işe girenlerin maaşlarındaki iyileştirme konusunda yasal düzenlemelerin ve yüzde 25’e varan maaş mağduriyetinin giderilmesine yönelik takvimlendirmenin yapılmaması üzerine şok grev ve eylem kararı alan 12 sendika, bugün ilk adımı attı.

Sendikalar adına açıklama yapan Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, bugün Meclis’te ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Hazine ve Muhasebe Dairesi'nde tam gün greve gidildiğini duyurdu.

Bengihan, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Göç Yasası kapsamında çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi konusuna sendikalarımızın Başbakan, Maliye Bakanı ve Çalışma Bakanı ile yapmış olduğu görüşmelerde, çalışanlara eylül ayı maaşlarına yansıyacak şekilde yüzde 6 ek artış yapılması, geriye kalan farkla ilgili de takvimlendirme yapılması ve vergi dilimlerinin ve kişisel muafiyetlerin güncellenmesi  yönünde mutabakata varılmıştı.

 Gerekli çalışmaların yapıldığı, hatta maaş barem tablolarının hazırlandığı yönünde sendikalarımıza bilgi verilmiş ve uzlaşıya varılmıştı. Sendikalarımız gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını beklerken, Başbakan'ın (Ünal Üstel) kendilerinin böyle bir söz vermediğini, sadece sendikaların talebi olduğunu ve herhangi bir uzlaşıya varılmadığını söylemesi, hükümet etme ciddiyeti ile bağdaşmamaktadır.

Çalışanlarla ve sendikalarımızla dalga geçilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu nedenle bugün Meclis’te ve Hazine ve Muhasebe Dairesi'nde tam gün grevdeyiz."

MALİYE-SEN'DEN GREV AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Çalışanları Sendikası (Maliye-Sen) Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Hazine ve Muhasebe Dairesi, Muhasebe Şubesi’nde bugün yapılan şok eylem ve grevle, tüm muhasebe işlemleri ve devlet ödemelerinin durdurulduğu açıklandı.

Açıklamada “Hükümetin verdiği sözü yerine getirerek, Göç Yasası Çalışanları maaşlarına yüzde 6 ek artış yapılması, barem tabloları arasındaki eşitsizliğin ortadan kaldırılması için takvimlendirme çalışması yapılması ve günümüz şartlarına uygun Gelir Vergisi düzenlemelerinin yapılması için protokol imzalanana kadar grevlere devam edebileceğimizi, vatandaşların yaşayabileceği mağduriyetlerden sendikaların sorumlu olmayacağını kamuoyunun bilgisine sunarız.” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar