Siyasilerden PKK/PYD terörüne lanet

21 Kasım 2022

A
A

KKTC'deki siyasiler, Karkamış'ta 3 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını lanetledi.

ZgotmplZ

Türkiye'de Suriye sınırında bulunan Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki sivillere yönelik terör örgütü YPG/PKK'nın saldırısı, KKTC'de de büyük öfkeye neden oldu.

Siyasiler yayımladıkları mesajlarla terörü lanetlerken, yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Karkamış’ta hain terör örgütünün sivilleri hedef alan menfur saldırısı, YPG/PKK’nın çaresizliğinin en büyük göstergesidir. Terör örgütünün ve onu fonlayanların kirli senaryoları; asla başarıya ulaşamayacaktır. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Başbakan Ünal Üstel ise mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik hain terör örgütünün girişimlerini lanetleyerek, “Anavatan Türkiye’nin acısını yürekten paylaşıyoruz.” dedi.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu da, Gaziantep’te yaşanan havan saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileyerek, terörü lanetlediğini bildirdi. Ataoğlu, "Bu hain saldırının hesabı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin büyük gücüyle sorulacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak Anavatan Türkiye’nin yanındayız. Köklü geçmişi olan güçlü Türkiye’yi bu alçak saldırılarla yıldıramayacaksınız." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da mesajında, "Türkiye'nin milli bütünlüğüne karşı yapılan bu hain saldırılar amacına ulaşamayacak ve kahraman Türk askerimiz gerekli karşılığı misliyle verecektir. Kıbrıs Türk halkı olarak, yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, Anavatan Türkiye’nin yanında olduğumuzu yineliyor, yaşadığı büyük acıyı en derin duygularla paylaşıyoruz." satırlarına yer verdi.

Karkamış ilçesine bu sabah terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden 5 roket atılmış, saldırıda 5 yaşında çocuk ile bir öğretmen olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar