Şenkul: YDP'li Çakır'a asbaşkan yardımcılığını önereceğim

29 Aralık 2022

Güncelleme: 3 Ocak 2023

A
A

Girne Belediye Başkanı Şenkul, belediye meclisine giren tek Türkiye doğumlu isim olan YDP'li Hüseyin Çakır'a meclis asbaşkanı yardımcısı olması için öneri götüreceğini açıkladı.

ZgotmplZ

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, belediye meclis asbaşkanı yardımcısı olması için Yeniden Doğuş Partisi’nden (YDP) belediye meclisine giren Hüseyin Çakır'a öneride bulunacağını açıkladı.

MYK Haber'e mazbatasını almadan önce özel açıklamalarda bulunan Şenkul, Girne'deki Türkiyeli nüfusunun yoğunluğuna da dikkat çekerek, meclis üyeleri arasında Türkiye doğumlu adayların sayısının fazla olmasını arzu ettiğini ancak tek bir Türkiye doğumlu ismin seçilebildiğini anımsattı.

YDP'den belediye meclisine giren Hüseyin Çakır'a meclis asbaşkanı yardımcılığı teklif edeceğini kaydeden Murat Şenkul, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Belediye meclisimizde Türkiye doğumlu insanlarımızı görmek istiyorum.' dedim. Ayrım yaptığımdan değil, bu kentin yapısı aslında bu. Yarı yarıya bir nüfus var. Ayrımcılık değil tespit anlamında söylüyorum. Belediye meclisinde bu anlamda temsiliyet olmasını çok istedim. Bu seçimde tek başarısız olduğumuz konu ne yazık ki bu oldu. Bir tek Yeniden Doğuş Partisi’nden (YDP) Hüseyin Çakır arkadaşımız belediye meclisine girebildi.

Mecliste YDP’nin temsiliyeti bir tane ama asbaşkanlık konusunda CTP’li bir üyeyi seçeceğiz ama meclis asbaşkanı yardımcısı olarak da Türkiye doğumlu arkadaşımızın olmasını istiyoruz. Bunu sadece ayrım için değil, birleşmeyi göstermek için, iyi niyetimizi, samimiyetimizi göstermek için uygulayacağız. Tabi ki kendi de istiyorsa, istemiyorsa yapacak bir şeyimiz yok.

Biz Girneli kimliğini yaratmak için birleşmeye kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Meclis seçimi de bunu başaramadık en azından as başkanlık as başkan yardımcısı seçimlerinde bunu başarma adına bir inisiyatif üstleniyorum. Çünkü bu kenti hep birlikte yöneteceğimizi söylemiştim."

Girne'de Cumhuriyetçi Türk Partisi 7, Ulusal Birlik Partisi 6, Toplumcu Demokrasi Partisi, Yeniden Doğuş Partisi ve Demokrat Parti 1'er meclis üyesi çıkardı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar