Sahte eurolara dikkat: İki kişi tutuklandı

22 Kasım 2022

A
A

Bostancı’da sahte para tedavüle sürdükleri tespit edilen ve araçlarında sahte para bulunan iki kişi tutuklanırken, polis vatandaşları uyardı.

ZgotmplZ Polis Basın Subaylığı

Polis piyasaya sürülen sahte paralar nedeniyle duyuru yaptı.

Yapılan açıklamaya göre, dün Bostancı’daki iki ayrı marketten yapılan alışverişlerde sahte 50 ve 20 euroluk banknotlar (MB666888880 seri numaralı 4 adet 50’lik ve 1 adet 20’lik sahte euro) kullanıldığını tespit eden polis, olayla ilgili 18 yaşındaki I.A. (E) ve 16 yaşındaki N.A.'yı (E), Yeşilırmak kapısından Güney Kıbrıs'a geçecekleri esnada yakaladı.

Şahısların aracında yapılan aramada "MB666888880" seri numaralı, 14 adet 50’lik, 1 adet 10’luk ve bir adet 5’lik euro sahte banknot daha bulunarak, el konuldu.

İki şahıs tutuklandı.

POLİSTEN UYARI

Polis konuya ilişkin açıklamasında, söz konusu sahte paralardan daha önceden piyasaya sürülme ihtimali göz önünde bulundurulduğundan, ellerinde belirtilen seri numarası ile başlayan “50’lik, 20’lik, 10’luk ve 5’lik euro” cinsi para bulunduran bankalar, döviz şirketleri, finans kuruluşları, marketler ve vatandaşlar ile para alım-satımı ve değişimi yapacak olan kişi ve kurumların çok dikkatli olmaları, ayrıca şüpheli gördükleri kişileri en yakın polis merkezine bildirmeleri konusunda uyardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar