Reessur cinayetinde kan donduran detaylar ortaya çıktı: Neler biliniyor?

26 Ocak 2023

Güncelleme: 26 Ocak 2023

A
A

16 yaşındaki Zehie Helin Reessur cinayetiyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Mahkemede anlatılanlar kan dondururken, Reessur'a bugün otopsi yapılacağı açıklandı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

KKTC, dün sabah İskele'de işlenen bir cinayet haberiyle sarsıldı.

Gazimağusa Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur, hayatının baharında vahşi bir cinayete kurban gitti.

Tüm kesimlerden olaya lanet yağdı.

Zehie, Long Beach bölgesindeki bir inşaata ölü halde bulunmuştu. Cesedi üzerinde Adli Tıp Uzmanı tarafından olay yerinde yapılan dış muayenede, kız çocuğunun başına küt bir cisimle vurularak öldürülmüş olabileceğinin değerlendirildiği açıklanmıştı.

Polis daha sonra cinayetin zanlısı olarak erkek arkadaşı olduğu iddia edilen 21 yaşındaki Sefer Buğra Altundağ'ın arandığını açıklamış ve fotoğraflarını da basına dağıtmıştı.

Akşam saatlerinde ise Altundağ'ın Güney'de saptanarak yakalandığı bildirilmiş, bir kaç saatin ardından zanlı Lokmacı Kara Giriş Kapısı'ndan teslim alınmıştı.

Bugün İskele Kaza Mahkemesi'nde çıkarılan Sefer Buğra Altundağ hakkında, polis ve savcının talebiyle poliste bir gün tutukluluk emri alındı.

Yargıç, davanın “taammüden adam öldürme”, “adam öldürme”, “vahim zarar” ve “ciddi darp” gibi suçları kapsadığına vurgu yaptı.

ÖNCE KAFASINA ÇEKİÇLE, SONRA BOĞAZINA BORUYLA VURUP ÖLDÜRMÜŞ

Mahkemede cinayetin nasıl işlendiği de ortaya çıktı.

Soruşturma subayı müfettiş muavini Erdim Kara mahkemeye verdiği ifadede olayı şöyle anlattı:

"25 Ocak 01.55 ile 02.12 saatleri arasında Longbeach bölgesinde bir şirkete ait şantiye alanı içerisinde 'LM 560' plakalı araç içerisinde aralarında çıkan tartışma sonucu zanlı Sefer Buğra Altundağ, demir çekiçle Zehie Helin Reessur’un kafasına '5' kez vurdu. Daha sonra aracın bulunduğu yerden 100 metre ileride şantiye alanında bulunan galvaniz boru ile iki kez boğazına vurmak suretiyle Zehie Helin Reessur’u öldürdü."

İKİ KEZ GÖNÜLLÜ İFADE VERDİ

Kara, olay yerinden kaçan zanlının, Derinya tarafında aracını terk ederek, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne geçtiğini, dün saat 19.05’te teslim alınan zanlının iki kez gönüllü ifade verdiğini beyan etti.

REESSUR'A BUGÜN OTOPSİ YAPILACAK

Müfettiş Muavini Erdim Kara, Zehie Helin Reessur bu sabah Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde otopsi yapılacağını da açıkladı.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Reessur'un bugün Lala Mustafa Paşa Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Mağusa Kabristanlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

DİĞER DETAYLAR

MYK Haber, Reessur'a ve olaya ilişkin diğer detayları derledi.

Genç kızın babası Mamdouh Reessur Suriyeli. Lazkiye'de yaşayan Mamdouh Reessur'un sosyal medya hesaplarında kaptan olduğu bilgisi yer alıyor.

Anne Zişan Reessur Saltukhan ise Kıbrıslı Türk. Çiftin ayrı yaşadıkları biliniyor.

Zehie Helin'in annesi, dedesi ve anneannesiyle birlikte yaşıyordu.

Helin, bir dönem "Retro Çalgıcıları" isimli müzik grubunda da solist olarak yer aldı. Grup, Reessur'un ölümün ardından bir başsağlığı mesajı yayımladı. Grubun sahne aldığı Retro Taverna da, Helin'in ölümü nedeniyle dünkü programını iptal etti.

Kıbrıs Türk basınına yansıyan bilgiler de şöyle:

Avrupa gazetesi, Zehie'nin daha önce de tehditler aldığı iddiasına yer verdi.

Halkın Sesi, cinayet gecesi kız çocuğunun cinayet zanlısı ile birlikte eğlendikleri ve ardından tartıştıkları iddiasını sayfalarına taşıdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar