Pazartesi üç okulda hademeler grev yapacak

16 Eylül 2022

Güncelleme: 16 Eylül 2022

A
A

Kamu-İş, “hademelere mobbing ve tehdit yapıldığı” gerekçesiyle pazartesi günü üç okulda uyarı grevi yapacak.

ZgotmplZ Temsili

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, okullarda hademe olarak çalışan üyelerine yapılan mobbing (bezdirme) ve tehdidin devam ettiğini ileri sürerek, pazartesi günü üç okulda uyarı grevi yapacaklarını açıkladı.

Serdaroğlu, grev kararı alınan okulların Lefkoşa’da Değirmenlik Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi ve Gönyeli İlkokulu olduğunu duyurdu.

Ahmet Serdaroğlu,  Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümeti "duyarsız" kaldıkları gerekçesiyle eleştirerek, “Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetin başlatmış olduğu emek sömürüsüne seyirci kalamayacağımızı bilsinler.” dedi.

GREV TÜM OKULLARA YAYILABİLİR...

Serdaroğlu, yazılı açıklamasında, “Çalışma barışının bir an önce sağlanması için yapılan bu uyarıya hükümet duyarsız kalmaya devam edip, çalışanlara mobbing yapanlara seyirci kalmaya devam ederlerse, eylemlerimiz genişleyerek ada genelinde tüm okullara yansıyacaktır. Bu konuda oluşacak olan mağduriyetlerden sendikamız sorumlu değildir. Tüm sorumluluk Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümete aittir. Kamuoyuna duyurulur.” ifadelerini kullandı.

Serdaroğlu, aylardır okullardaki hademe sorununu görüşmek için talep ettikleri randevulara yanıt alamadıklarını söyleyerek, taleplerini geri çektiklerini açıklamıştı.

Kamu-İş, sendika üyesi taşeron hademelerin işten durdurulması, yeni taşeron ihalesine çıkılması ve mevcut taşeron hademelerin toplu iş sözleşmesi konularında Milli Eğitim Bakanlığı ile bir çözüme varılması için çağrı yapıyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar