Öztürkler, Soylu ile görüşme detaylarını paylaştı

22 Eylül 2022

Güncelleme: 22 Eylül 2022

A
A

Ankara'da temaslarda bulunan İçişleri Bakanı Öztürkler, mevkidaşı Soylu ile sınır giriş-çıkışları, pasaport, güvenlik, eğitim, suçla mücadele, göç ve teknik altyapı konularının masaya yatırıldığını bildirdi.

ZgotmplZ

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Ankara’daki temaslarını sürdürüyor.

Öztürkler, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Fuat Oktay ile görüşmenin ardından Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya gelmişti.

Görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulunan Öztürkler, heyetler arası toplantıda, iki bakanlık arasında iş birliği protokolleri ile yürütülen çalışmalarda güncel durum analizi, sınır giriş-çıkışları, pasaport, güvenlik, eğitim, suçla mücadele, göç ve teknik altyapı konularını ele alındığını bildirdi.

Ayrıca yürütülen çalışmalarda Türkiye Cumhuriyeti’nin tecrübesinden faydalanmak ve muhaceret sistemlerinin güncel yazılımlarla desteklenmesi konularında nasıl destek sağlanabileceği hususlarının masaya yatırıldığını kaydetti.

Bakan Öztürkler, şöyle devam etti:

“Çok verimli bir toplantı oldu. KKTC’de ülke güvenliği ve kamu huzurunun korunması adına birçok adım atıldı. Bu yönde adım atmaya devam edeceğiz. Özellikle ülke giriş-çıkışlarında alacağımız teknik destekler, muhaceret sistemlerimizde yapacağımız yapılandırmalarla çok daha iyi noktalara geleceğiz. Burada tüm bu konuları ele alma şansımız oldu. Bizlere her zaman destek olan mevkidaşım Sayın Soylu’ya ve ekibine bir kez daha teşekkür ederim."

ÖZÜRKLER, YÖK BAŞKANI ÖZVAR İLE DE GÖRÜŞTÜ

İçişleri Bakanı Öztürkler, Ankara temasları kapsamında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar’ı da ziyaret etti.

Öztürkler, öğrenci muhaceretleri ile ilgili online muhaceret sistemlerinde yapılacak yeni yapılandırma, E-Vize Otomasyon Sistemi ve ortaya çıkan eksiklikler konusunda da Özvar ile fikir alışverişinde bulunulduğunu açıkladı.

Çok verimli bir görüşme olduğunu ifade eden Öztürkler, "Türkiye hükümeti, kurumları ve yöneticileri ile gönül bağımızdan ayrı olarak bir de kişisel ilişkilerimizin, dostluklarımızın da toplumumuza fayda sağlayacak konularda olumlu yansıdığını görmek ayrıca bizleri mutlu etmektedir.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar