Öztürkler: Belediyelerin verimi artacak

9 Ocak 2023

Güncelleme: 9 Ocak 2023

A
A

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, belediyelerin birleştirilmesine ilişkin çalışmaların programlı bir şekilde yürütüldüğünü açıkladı. Öztürk yapılacak çalışmalarla belediyelerin hizmet veriminin daha da artacağını söyledi.

ZgotmplZ

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasanın yürürlüğe girdikten sonra 25 Aralık 2022 belediye seçimlerinin tamamlanması ile bakanlık olarak Yerel Yönetimler Müdürlüğü ve bakanlık hukukçularının gerekli çalışmaları başlattıklarını, bu konuda belli bir program dahilinde sürecin en sağlıklı şekilde yürütüldüğünü belirtti.

Bakan Öztürkler, “Yürürlüğe giren Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa ile belediyeler yeniden isimlendirilmiş ve yeni tüzel kişilikleri oluşturulmuştur. Tüm belediyelere bağlı köyler de belirlenmiştir. Yasa gereği belediyelerin birleştirme işlemlerinin tamamlanması amacıyla taşınır ve taşınmaz mallar ile alacak ve borçların devri, yapılacak işlemler, ortaya çıkacak sorunların çözümü için komite kurulmuş, asıl ve sürekli kadrolarda görev yapan personelin intibakı için de İntibak Komisyonu oluşturularak, işlemlere başlanmıştır. Belediyelerin birleştirilmesine ilişkin çalışmalar programlı şekilde sürdürülmektedir” dedi.  

“BUGÜN, GEÇİTKALE-SERDARLI BELEDİYESİ’NIN İNTİBAK İŞLEMLERİ İÇİN TOPLANILIYOR”

Belediyelerin Birleştirilmesi kapsamında izlenecek yöntem, konuların izahı ve bilgilendirme için 4 ocak 2023 tarihinde İçişleri Bakanlığında birleştirilen Belediyelerin başkanlarının ve bakanlık temsilcilerinin katıldığı geniş kapsamlı bir toplantı düzenlendiğini İfade eden Öztürkler, “Yapılan ilk toplantı ile belediye başkanlarının hem yapılan işlemlere katılması hem de bilgi sahibi olmaları sağlanmıştır. 9 Ocak 2023 tarihi (bugün) itibari ile İntibak Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirerek, Geçitkale-Serdarlı Belediyesi’nin intibak işlemlerini yapmak için toplanacak ve bunu diğer tüm birleşen belediyelerin intibak işlemleri izleyecektir. Belli bir program çerçevesinde titizlikle ve adaletli bir şekilde yasaya uygun hareket ederek intibak işlemleri bitirilecektir” diye konuştu.

“51/95 BELEDİYELER DEĞİŞİKLİK YASASINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ”

Öztürkler, “İlk günden itibaren üzerinde en çok durduğumuz, belediyelerimizin şeffaf, adil ve hizmetlerde verimliliğin artırılması, gelirlerin günün ihtiyaçlarına uygun düzenlenmesi gibi önemli kazanımlar getirecek olan 51/95 Belediyeler Değişiklik Yasasında yapılan kapsamlı değişiklik çalışmalarında son aşamaya gelinmiştir. Yasa, 10 Ocak 2022 Salı Günü (yarın) ilgili komitede görüşülmeye devam edecektir. Çalışmaların tamamlanmasının akabinde belediyelerimiz için elzem olan 51/95 Belediyeler Yasasının Cumhuriyet Meclisimizden oy birliği ile geçirilmesini hedefliyoruz” dedi.

“HALKIN HAYAT ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLECEK"

Bakanlık olarak, yerel hizmetlerde kalite, şeffaflık ve halkımızın hayat şartlarının iyileştirilmesi hedefi ile hareket ettiklerini belirten Öztürkler, “51/95 Belediyeler Değişiklik Yasasında yapılan düzenlemelerle, sürekli şekilde yasanın tadil edilmesinin de önüne geçilmiştir. Belediyelerin Birleştirilmesi ve 51/95 Belediyeler Değişiklik Yasası çalışmalarında özveri ile görev yapan, ilgili komitenin başkan ve üyelerine, sürecin sağlıklı şekilde sürdürülmesini sağlayan başta Yerel Yönetimler Müdürümüz Cenk Dökmen, Bakanlık Hukukçularımız Av. Emine Uzun ile Av. Gülnur Yaman’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar