Özkurt tahliyesinden bir gün sonra görevinin başında

28 Temmuz 2022

Güncelleme: 29 Temmuz 2022

A
A

2 aylık hapis cezasını tamamlayarak dün tahliye olan BRTK Müdürü Özkurt, görevinin başına döndü.

ZgotmplZ

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Meryem Çavuşoğlu Özkurt, görevinin başına döndü.

Seçim yasaklarını ihlalden yargılanması sonrası 2 aylık hapis cezasını tamamlayarak dün tahliye olan Özkurt, bugün mesasine başladı.

Özkurt kuruma gelişinde personeli tarafından alkışlarla ve çiçeklerle karşılandı. Özkurt, göreve başlamasıyla birlikte Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

NE OLMUŞTU?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim yasağı kararına uymadığı, Seçim ve Halk Oylaması Yasası’na aykırı hareket ve Yüksek Seçim Kurulu’nun ihtarına uymadığı için Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde yargılanan BRTK Müdürü Meryem Çavuşoğlu Özkurt, suçlu bulunarak, hakkında 2 ay 20 gün hapis cezası verilmişti.

Mahkeme, 7 Haziran’da aleyhine getirilen iki davadan suçlu bulunan, ilk davadan 2 ay, ikinci davadan 20 gün hapislik cezası alan Özkurt’un cezasının 2 ay olmasına karar vermişti.

YSK’nın şikayeti üzerine Özkurt aleyhine 7 Temmuz 2021 tarihinde Başsavcılık tarafından dava dosyalanmıştı.

BRTK Müdürü Özkurt, 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde Türkiye-KKTC su iletim hattındaki onarım çalışmasının ardından suyun yeniden baraja akması törenini seçim yasaklarına rağmen canlı yayınlaması ve YSK’nın “yayını kes” talimatına uymadığı gerekçesiyle mahkemeye çıkarılmıştı.

4 Ağustos 2021’de görülmeye başlanan dava kapsamında itibaren tebliğ ve itham için 9 duruşma yapılmıştı.

Özkurt, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görülen davada Seçim ve Halk Oylaması Yasası’na aykırı hareket, seçim yasaklarını ihlal ve Yüksek Seçim Kurulu’nun ihtarına uymamaktan suçlu bulunmuştu.

Meryem Özkurt'un tutuklama kararına tüm kesimlerden farklı tepkiler yükselmişti.

BRTK Müdürü'nün istinafı 15 Haziran’da, Yargıtay Ceza Mahkemesi’nde görüşülmüş ve Savcılığın istinaf dosyalamak için süre istemesi üzerine bir hafta ertelenmişti. 22 Haziran’da ise Yüksek Mahkeme, duruşmayı karar için süresiz ertelemişti.

1 Temmuz'da kararını açıklayan Yüksek Mahkeme, hapislik cezasına karşı yapılan istinafın kararını değiştirmemişti. 

2 aylık hapis cezasını dolduran Meryem Özkurt, 27 Temmuz'da Merkezi Cezaevi’nden tahliye olmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar