Özersay'dan Türkiye'ye açık destek: Oturup seyirci kalamaz

2 Ekim 2022

Güncelleme: 2 Ekim 2022

A
A

Özersay, Türkiye'nin, ABD’nin Güney Kıbrıs'a silah ambargosunu kaldırma kararına tepkisinin "son derece haklı" olduğunu belirterek, “Türkiye’nin oturup buna seyirci kalması beklenemez.” dedi.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Türkiye’nin ABD’nin Rum yönetimine silah ambargosunu kaldırma kararına tepki göstermesine destek belirtti.

Özersay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye ABD’nin bu kararına tepki göstermekte son derece haklıdır çünkü bölgedeki dengeleri Türkiye ve Kıbrıs Türkleri aleyhine değiştirmeye çalışıyorlar. Türkiye’nin oturup buna seyirci kalması beklenemez.” dedi.

Kudret Özersay, “Ancak bunun kararı alınırken soğukkanlı olunmalı, tahriklere gelmeden stratejik ve mantıklı adımlar atılmalıdır.” uyarısı yaptı.

HP lideri, Kıbrıs Rum liderliğinin “geçmişte olduğu gibi şimdi de güvenlik ve bölgesel barış konularında tarihi bir yanılgı içinde” olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Özersay açıklamasında, bu bölgede kesinlikle çatışma ve gerginliğe gerek olmadığını, ihtiyacın barış ve istikrar olduğunu da vurguladı.


ABD Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz ay, GKRY'ye yönelik silah ambargosunu 2023 mali yılı için herhangi bir sınır olmaksızın kaldırdıklarını açıklamıştı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Güney Kıbrıs'a silah ambargosunu kaldırmasının cevapsız kalmayacağını kaydetmişti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, silah ambargosunun kaldırılmasına somut adımla cevap verileceğini belirterek, "Madem tırmanma istiyorsunuz Ada'da, biz de gereğini yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar