Özersay, Tatar'ın "kriz stratejisi"ni bakın nasıl yorumladı?

20 Nisan 2022

Güncelleme: 20 Nisan 2022

A
A

Hükümette yaşanan kriz, muhalefet partilerinde de yankı buldu. HP Genel Başkanı Kudret Özersay’a göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Maliye Bakanı Sunat Atun’un görevden alınmasını onaylamaz.

ZgotmplZ

Başbakan Faiz Sucuoğlu, dün öğlen saatlerinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Maliye Bakanı Sunat Atun’un görevden alınması için onay yazısını sundu. Ancak Ersin Tatar, bunu onaylamayınca, bu kez Başbakan Faiz Sucuoğlu, hükümet ortaklarıyla Tatar’a istifasını sundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, istifayı da onaylamış değil.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ne yapacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özersay’a göre Tatar’ın kabine belirlenirken, “sütten ağzı yandı” ve Sunat Atun’un görevden alınmasını onaylamayacak. Bunun yerine hükümetin istifasını onaylayacak ve hükümet kurma görevini yeniden Başbakan Faiz Sucuoğlu’na verecek. Sucuoğlu da yeni kabinede Atun’a yer vermeyecek.

Özersay’ın değerlendirmesi şu şekilde:

“Ersin bey geçen defa Bakanlar Kurulu belirlenirken sütten ağzı yandığından Sunat beyin görevden alınmasını onaylayamaz. O nedenle hükümetin istifasını onaylar, hükümeti kurma görevini yeniden Faiz beye verir, Faiz bey yeni kabine listesine Sunat beyi koymaz böylece SUNAT BEYİ GÖREVDEN ALMADAN SUNAT BEYİ GÖREVDEN ALMIŞ OLUR… Ne şiş yansın, ne de kebap ve bunun adı da ülkeyi yönetmek!”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar