Özersay, Sucuoğlu'nu Tatar ve Saner dönemiyle kıyasladı: Gelen gideni aratıyor

17 Nisan 2022

Güncelleme: 17 Nisan 2022

A
A

Özersay, Tatar ve Saner dönemlerinde protokollerin imzalanmasının ardından aynı gün ana metnin, iki gün sonra da tüm ek ve protokollerin kamuoyuna açıklandığını işaret ederek, Sucuoğlu dönemi için "Gelen gideni aratıyor." yorumunda bulundu.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, KKTC ile Türkiye arasından imzalanan son protokolün ana metni ve deatylarının geçen üç güne rağmen hala kamuoyuyla paylaşılmamasına tepki gösterdi.

Özersay, Ersin Tatar ve Ersan Saner'in başbakanlıkları döneminde imzalanan protokollerin ana metninin aynı gün, iki gün sonra da tüm ek ve protokollerin kamuoyuna açıklandığını işaret ederek, "Gelen gideni aratıyor demek mümkün." değerlendirmesi yaptı.

HP lideri kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hükümetin bir şeylerden çekindiğini ileri sürerek, "Yeterince şeffaf değilsiniz." dedi. "Muhalefet olarak bizim denetimimizden kendinizi kurtarabileceğinizi düşünmüyorsunuzdur umarım." diye de mesaj gönderdi.

"GELEN GİDENİ ARATIYOR"

HP Genel Başkanı Özersay'ın paylaşımı şöyle:

"Başbakan Ersin TATAR: Türkiye ile protokol 20 Temmuz 2020’de imzalandı.

---AYNI GÜN anlaşmanın altına imza konulan ANA METNİ, ekleri olmaksızın kamuoyu ile basınla paylaşıldı (20 Temmuz).

---İKİ GÜN SONRA ise protokolün TÜM EKLERİ VE TABLOLARI tam metin halinde basına verildi, kamuoyuna açıklandı (22 Temmuz).

Başbakan Ersan SANER: Türkiye ile protokol 3 Mart 2021’de imzalandı.

---AYNI GÜN anlaşmanın altına imza konulan ANA METNİ, ekleri olmaksızın kamuoyu ile basınla paylaşıldı HATTA Başbakanlık sayfasından da yayınlandı (3 Mart).

---İKİ GÜN SONRA ise protokolün TÜM EKLERİ VE TABLOLARI tam metin halinde basına verildi, kamuoyuna açıklandı (5 Mart).

Başbakan Faiz SUCUOĞLU: Türkiye ile protokol 14 Nisan 2022’de imzalandı.

AYNI GÜN imzalanan ANA METNİ kamuoyunda, basında gören olmadı, metin ortada yok!

---Bugün 17 Nisan, değil ana metin, ekler ve tablolar ortada yok. Henüz sadece bir basın toplantısında yapılan açıklama ve Faiz beyin yorumları var.

ÖZET: KKTC’nin hangi taahhütler altına girdiğini, ne söz verdiğinizi halen bilmiyoruz. Geçmiş uygulamadan farklı olarak kamuoyu ile halen daha paylaşmadığınıza göre bir şeylerden çekindiğinizi anlıyoruz. Yeterince şeffaf değilsiniz. Yarın Meclis’te muhalefet bu protokolü nasıl, neye göre değerlendirsin? Bu şekilde muhalefet olarak bizim denetimimizden kendinizi kurtarabileceğinizi düşünmüyorsunuzdur umarım. Ersan Saner dönemine ve Ersin Tatar dönemlerine baktığımızda, protokol metinlerinin, bilginin kamuoyu ile paylaşılması açısından GELEN GİDENİ ARATIYOR demek mümkün."

Protokole Faiz Sucuoğlu ve Fuat Oktay imza koymuştu.
PROTOKOL 14 NİSAN'DA İMZALANMIŞTI

Başbakan Sucuoğlu Ankara'da 14 Nisan Perşembe günü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki “2022 Yılı İktisadi ve Mali İş Birliği Protokolü”nü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile imzalamıştı.

Protokolle, Türkiye'den KKTC'ye ağırlıkla hibe ve bir kısmı da kredi olarak 2022 yılı için 4 milyar 250 milyon TL kaynak aktarılması öngörülüyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar