Özdal Kerem ilgiden memnun: İş dünyasına çağrı yaptı

16 Kasım 2022

Güncelleme: 16 Kasım 2022

A
A

Girne'den bağımsız belediye başkan adayı olan iş insanı Özdal Kerem, şehri dünya markası yapmak için iş dünyasına çağrı yaptı, vatandaşların ilgisinin de her geçen gün katlandığını kaydetti.

ZgotmplZ MYK Haber

Girne Bağımsız Belediye Başkan adayı, iş insanı ve akademisyen Özdal Kerem, seçimlere kısa bir süre kala, seçmenden büyük ilgi gördüğünü ve ipi göğüslemek adına büyük bir ivme yakaladığını kaydetti.

MYK Haber'e seçim çalışmaları ve projeleri ile ilgili yeni açıklamalarda bulunan Kerem, içinde akademisyen, doktor, avukat, esnaf, iş insanı, mimar ve ekonomistlerin olduğu "Girne Vizyon Hareketi" ile birlikte yol aldığını anımsatarak, Girne'de büyük dönüşüm yapacakları iddiasını paylaştı.

"Vatandaşın çok büyük bir oranı Girne'deki belediyecilik hizmetinden memnun değil, inanılmaz bir eleştiri içindeler..." diyen Kerem, "Bizi tanıyan insanlar; elini sıktığımız insanlar, projelerimizi anlattığımız insanlar bize çok yakınlaşıyor." şeklinde konuştu.

Özdal Kerem, "İnsanların hep dediği odur 'Aman hocam ne olur herkese dokun herkesle konuş...' Gerçekten her geçen gün grafiğimizin hızlı bir şekilde yükseldiğini hissediyorum. Çünkü tanıyanda 'Özdal Kerem aday mı, değil mi? Kesin mi? Kararlı mı? Vazgeçer mi? Çıkar mı?' endişesi vardı. Ama insanlar kararlılığımızı gördükçe yanımıza geliyor. Telefonda arayıp destek beyan ediyor." ifadelerini kullandı.

Özdal Kerem, Yakındoğu Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu, Gastronomi bölümünde "İçeceklere Giriş" dersi veriyor.
"GEMİYE SAHİP ÇIKALIM"

İş dünyasından da olumlu dönüşler aldığını vurgulayan bağımsız aday, sözlerine şöyle devam etti:

  • Bir de bizim tanımadığımız, ülkemizin belli alanlardaki insanlar da, bizi tanıyınca çok olumlu bir gözle dönüyor. 'Gerçekten bu arkadaş donanımlıdır, gerçekten bu arkadaş bu işi yapar, inşallah hayırlı olur, yolun açık olsun' gibi güzel bir enerji buluyorum. Ben Girne'nin sağ duyusuna güveniyorum. Çünkü insanlar karar verecek. 'Diyecekler; ya böyle geldi böyle gidecek, ya da böyle geldi böyle gitmez' diyecek. Bu insanların elinde.
  • Ben hep Girne'yi bir gemiye benzetiyorum. Bunun içindeki otelleri ve işletmeleri bir kamaraya benzetiyorum. Sizin kamaranız çok lüks çok güzel olabilir,  çok donanımlı olabilir, ama gemi su alırsa sizin kamaranızın bir kıymeti yoktur. O yüzden gelin gemiye sahip çıkalım, ufak hesaplar için Ahmetci, Özdalcı olmayalım. Bölgenin, Girne'nin değeri yükselirse senin bu apartmanların değeri ikiyle, üçle katlanır. Senin otelin, işletmen böyle katlanır. Çünkü sen bu ülkeye turist alıyorsun. Bu ülkenin değerlerini de, binasını, bu ülkenin parkını, bu ülkenin caddesini, limanını, kalesini, tarihini bu insanlara sunman lazım. Onları otelin odasına kapatıp da direkt havalimanına götüremezsin. Bir kere yaparsın bunu, ikincide bu insanları mutlu edemezsin. O yüzden şehrine verebileceğin güzelliği ve değeri vermen lazım. Bunun için iş dünyasına çağrımdır; Küçük hesapların peşinde olmasınlar, gelsinler bize destek versinler ve Girne şehrimizi bir dünya markası yapalım.
KREŞ, YAŞLI BAKIMEVİ, BARINAK, BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLLARI...

Özdal Kerem, manifestosunda yer vereceği bazı projelerine de değinerek, Girne'de büyük eksikliği bulunan kreş, yaşlı bakımevi, barınak, bisiklet ve yürüyüş yollarının öncelikli hedefleri arasında olduğuna dikkat çekti:

  • Özellikle çalışan annelerin kreş sorunu beni çok etkiledi. Bu durumda hem trafiğe gereksiz bir yoğunluk, hem zaman kaybı, hem de ekonomik bir gider ortaya çıkıyor.  Evlat can, bambaşka bir şey, ancak bu durumun ortadan kaldırılması gerekiyor.
  • Bir de yaşlılarımıza modern çağdaş bir bakımevi mevcut değil. İki tane evladı var yaşlı bir insanın. Bu evlat çalışıyor, annesini sevmez değil, yaşlı babasını sevmez değil, çok seviyor ama iş hayatından dolayı ona hizmet edemiyor ve onu teslim edebileceği ve gözü arkada olmayacağı bir kurum yok. Bu açık üzerinde de insanlarımızın beklentileri var. 
  • Sokak hayvanları da çözüm bekleyen bir başka konu. Bir barınağımız vardır ama geliştirilmesi şarttır. Sokaklarda yeterinden fazla çok hayvan var. Bu hayvanlar hem trafik tehlikesi yaratıyor, hem de önümüzde bir kış var, yoğun bir kışta sevgiden, ilgiden uzak yaşam mücadelesi vermek durumundalar. Modern şehircilikte hayvana değer vermeyen bir kurum düşünülemez.
  • Bisiklet yolları da hedeflerimiz arasında. Yeni Liman'dan mahkemelere doğru geldiğim sırada, bisiklet süren bir liseli genç gördüm kaldırımda. Ne kadar hızlı sürüyor, kısa aralıklarla fren sıkıyor, arka lastiğini savuruyor ama ama hep kaldırımda gidiyor... Çocuk bisiklet sürmeye o kadar hasret ki, yer olmadığı için kaldırımda bu hareketi yapıyor. Bu şehre bisiklet ve yürüyüş yolları çok geç kalmış.

Özdal Kerem, Kerem, 25 Aralık'taki yerel seçimde mevcut Girne Belediye Başkanı ve bağımsız aday Nidai Güngördü, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) adayı Murat Şenkul ve diğer bağımsız aday Zeki Çeler ile yarışacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar