Okulların ihtiyaçları İncirli'nin önceliklerinden olacak

5 Kasım 2022

A
A

Okulların ihtiyaçlarına yönelik proje yoksa bu konuda proje üreteceklerini, varsa da o projeyi alıp hayata geçirmeyi sağlayacaklarını dile getiren Sıla Usar İncirli, bu konuya öncelik vereceklerini kaydetti.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Sıla Usar İncirli, okulların ihtiyaçlarına yanıt verecek, onların ihtiyaçlarını karşılayabilecek projeleri hazırladıklarını ve 25 Aralık seçimlerinden sonra bunları tek tek hayata geçireceklerini söyledi.

20 Temmuz Fen Lisesi’ni ziyaret ederek okul müdürü ve öğretmenlerle görüşen Sıla Usar İncirli, CTP’nin iktidarda olduğu dönemde belediyelerin aldıkları emlak vergilerinin yüzde 15’inin okullara aktarılması yönünde yasa yapıldığını hatırlattı ve bu katkıya rağmen Lefkoşa’da okullara yeterli hizmetin verilmediğini vurguladı.

Sıla Usar İncirli, sadece ot temizlemenin yeterli bir hizmet olmadığına dikkat çekti.

“PROJE YOKSA PROJE ÜRETECEĞİZ, VARSA O PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Okulların ihtiyaçlarına yönelik proje yoksa bu konuda proje üreteceklerini, varsa da o projeyi alıp hayata geçirmeyi sağlayacaklarını dile getiren Sıla Usar İncirli, bu konuya öncelik vereceklerini kaydetti. Bu projeleri hayata geçirme esnasında yeterli kaynağın yaratılamaması halinde ise ya Avrupa Birliği, ya da diğer uluslararası fonlardan faydalanacaklarının altını çizen Sıla Usar İncirli, teknolojideki bu gelişimi okullara yansıtmak zorunda olduklarını belirtti.

Sıla Usar İncirli, Lefkoşa’da kreş ve etüt ihtiyaçlarını da karşılamak için gerekli çalışmayı yaptıklarını aktardı.

İncirli ayrıca, “Yaşlıların da daha kaliteli bir yaşama ulaşabilmeleri için LTB eski Başkanlarından Kutlay Erk’in döneminde başlatılan Avrupalı Yaşlı Bakım Projesi'ni ilerleteceğiz.” dedi. 

“İÇİLEBİLİR SU İÇİN ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Okullarda öğrencilerin yaşadığı su problemine yönelik konuşan İncirli, öğrencilerin eğer paraları varsa su içebildiklerini, yoksa su içemediklerini belirtti. Bu sıkıntıyı aşabilmek için içilebilir su projesi için çalışma yapacaklarını aktaran Sıla Usar İncirli, çocuklara ücretsiz su sağlayacaklarını ifade etti. 
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar