Oktay: Rumlar Grivas müzesi açarak kendi zulümlerini sergilemiş olurlar

10 Kasım 2022

Güncelleme: 11 Kasım 2022

A
A

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Rum Meclisi’nin, terör örgütü EOKA'nın kurucusu Yunan Albay Yorgos Grivas’ın müzesini açmak için attığı adıma, "Kendi zulümlerini sergilemiş olurlar" ifadesiyle tepki gösterdi.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC ziyaretinde TRT'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

UTANÇ MÜZESİNE SERT TEPKİ

Oktay, Rum Meclisi’nin terör örgütü EOKA'nın kurucusu Yunan Albay Yorgos Grivas’ın hayatının anlatılacağı bir müzenin kurulması yönünde aldığı kararı da değerlendirdi: "Katliamları sergilerler yani yakışır kendilerine de. Bu katliamları sergilemeleri tam da kendi kültürlerine ve istedikleri politikaya da yakışır zaten. Enonis söylemlerinin EOKA söylemlerinin 1931’lerden sonra 60’lara kadar ne tür zulümler katliamlar yaptığı hepimizin malumu zaten. Bununla ilgili güzel bir dizimiz de vardı, kamuoyunun anlayabileceği dizi ama tarih kitaplarında da bu tarihsel gerçekler olarak da mevcut."

Oktay, "Yüzlerce köyün ve Kıbrıs Türkü’nün katliamına sebep olan bir isimdir Grivas. Bunu bir kahraman gibi görüp de eğer müzede sergilemek istiyorlarsa buyursun sergilesinler yani kendi zulümlerini sergilemiş olurlar. Kendi yani bir katil ruhlu bir insanın kahraman olarak sunulmasını arzu ediyorlarsa dediğim gibi kendilerini çok iyi ifade etmiş olurlar o zaman" diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir