Neslihan Evlice, çocuklarına kavuşuyor: Giriş yasağı resmen kalktı

26 Ocak 2023

Güncelleme: 27 Ocak 2023

A
A

Çocuklarından koparılarak sınır dışı edilen Neslican Evlice'nin ülkeye giriş yasağı resmen kaldırıldı.

ZgotmplZ Ertan Kaygan / Facebook

Haber Merkezi

Bir KKTC vatandaşı ile evlenerek 20 yıl önce geldiği ülkede, eşinden boşanmasının ardından izinsiz ikamet gerekçesiyle iki çocuğundan koparılarak sınır dışı edilen Neslihan Evlice, çocuklarına kavuşuyor.

24 Ocak günü toplanan Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararla Evlice'nin ülkeye giriş yasağı kaldırıldı.

Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Alınan kararla yaşında Neslihan Evlice'nin KKTC'ye dönerek, çalışabilmesinin yolu da açılmış oldu.

NE OLMUŞTU?

Ertan Kaygan isimli bir Facebook kullanıcısı, bu ayın başında kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla konuyu kamuoyunun gündemine taşımıştı.

Buna göre, 20 sene önce bir KKTC vatandaşı ile evlenen ancak vatandaş olmadan 2012 yılında eşi tarafından terk edilen 43 yaşındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Neslihan Evlice, 8 yıldır ülkede "kaçak" olarak bulunduğu gerekçesiyle önce tutuklanıp, ardından sınır dışı edilmişti.

Paylaşımda, Evlice'nin, üç ay önce temizliğe gittiği bir evde adli bir olaya şahit olması nedeniyle karakola gittiği, burada çalışma izni olmadan kaçak olarak bulunduğu gerekçesiyle tutuklandığı, 15-20 gün cezaevinde kalmasının ardından sınır dışı edildiğine yer verilmişti.

İki çocuğu olan Neslihan Evlice’nin KKTC’de kalan 12 yaşındaki kızına ise (diğer çocuğun 18 yaşından büyük olduğu tahmine ediliyor) anneannesinin turist vizesi ile baktığı, sınır dışı sırasında talebine rağmen yanında götürmesine izin verilmeyen kızının Sosyal Hizmetler'e teslim edileceği yanıtı verildiği de kaydedilmişti.

Ertan Kaygan, Evlice için kendisi de dahil olmak üzere üç aydır yapılan tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını, Cumhurbaşkanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın bir çözüm bulmadıklarını/bulamadıklarını da paylaşımına eklemişti.

Olayın gündeme gelmesinin ardından konudan "habersiz" olduğunu ve "sosyal medya aracılığıyla durumu öğrendiğini" kaydeden İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, ihracın kaldırılması için önerge hazırladıklarını duyurmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar