"Mezunum Satıyorum" gruplarına dikkat: Polis vatandaşları dolandıran kullanıcı adlarını paylaştı

20 Ocak 2023

Güncelleme: 20 Ocak 2023

A
A

Polis, "Mezunum Satıyorum" gruplarında başkalarına ait ürünleri kendilerininmiş gibi göstererek satan kullanıcılar konusunda vatandaşı uyardı. Ürünü fiziki olarak görmeden para gönderilmemesi istendi.

ZgotmplZ

Polis, sosyal medya dolandırıcıları konusunda vatandaşı bir kez daha uyardı.

"Dolandırıcılar, sosyal medya uygulamaları aracılığıyla şahısları dolandırmaya ve mağdur etmeye devam ediyor." denilen açıklamada, "son günlerde; Facebook sosyal paylaşım sitesinde bulunan bazı gruplar aracılığıyla, gerçekte başka şahıslar tarafından internet üzerinden satışa çıkarılan çelik ev kapıları, ev mobilyası ile beyaz eşya gibi ürünlerin, bazı kötü niyetli şahısların sahtekarlık ve dolandırmak kastı ile kendilerininmiş gibi gösterip satışa sundukları ve vatandaşlardan sahtekarlıkla para temin etikleri yönünde şikayetler alındığı" kaydedildi.

Açıklamada, "son olarak, 'Mezunum Satıyorum Kıbrıs KKTC' grubu üzerinden 'Woden Moreart', 'Varya Door', 'Ekol Çelik Kapı', 'Kıbrıs Outlet', '2. El Ürünler' ve '2. El Altım Satım' isimli sosyal medya kullanıcılarının gerçekte kendilerine ait olmayan çelik ev kapıları, ev mobilyaları ile beyaz eşyaları, kendilerininmiş gibi gösterip dolandırmak kastı ile satışa sundukları ve vermiş oldukları banka hesaplarına para gönderilmesini sağlayarak, 11 ayrı şahıstan toplam 95 bin 800 TL parayı sahtekarlıkla temin ettiklerinin tespit edildiği" belirtildi.

Polis, benzer mağduriyetlerin yaşanmaması adına vatandaşların, sosyal medya v.b. platformlar üzerinden satışa sunulan bu tip ürünlerin varlığını fiziki olarak görmeden verilecek hesaplara para göndermemelerini istedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar