Meclis'te "yakın koruma" gerginliği: Töre "kahrolsun faşizm" dedi

30 Mayıs 2022

Güncelleme: 30 Mayıs 2022

A
A

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, PGM'den 3 yakın koruma talep etti. CTP Genel Başkanı Erhürman, Töre’yi eleştirince, Meclis bir kez daha tartışmalara tanık oldu.

ZgotmplZ

Meclis Genel Kurulu’nda söz alan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin ‘koruma talep ettiğini’, talebinin de kabul edildiğini belirtti.

 “Sayın Meclis Başkanı kendisini tehdit altında mı hissediyor ki özel koruma aldı” diye soran Erhürman, Polis Genel Müdürlüğü’nün de daha önce bazı talepler karşılamazken, bu talebi karşılama nedenini açıklaması gerekliliğine dikkat çekti. Erhürman, ülkede polis eksikliği varken, Meclis Başkanı’nın koruma talebini eleştirdi.

TÖRE: VEKİLLERİNİZ BANA “FAŞİST” DEDİ

Erhürman’ın konuşması üzerine Zorlu Töre meclis kürsüsünde Erhürman’a yanıt verdi.

Töre, “Sizin vekiliniz bana katillik bastı, diğeri mecliste flama astı ve bana faşistsin dedi. Gittiğim birçok yerde ‘faşist, mezarcı gene buraya geldi’ şeklinde ağır hakaretler yaptılar. Korktuğum için değil ama Meclis Başkanlığı’nın da bir itibarı vardır. Bu meclisin de bir itibarı vardır. Yakın koruma maksadı ile görev yapmıyorlar, sadece eşlik ediyorlar, gittiği yerlerde yardımcı oluyorlar” dedi.

Erhürman'a hitaben konuşmasına devam eden Töre "Sizin de yanınızda Başbakan olduğunuz dönemlerde koruma vardı, korkuyor muydunuz? diye soran Töre, "Ferdi Sabit Soyer ve Mehmet Ali Talat’ın yanında hala polisler var. Meclis Başkanı Sibel Siber’in de yanında koruması var. Bunlar bir nevi yakın koruma altında verilen prestijli birtakım çalışma. Geçmiş dönemde de böyle bir uygulama oldu" ifadelerini kullandı.

“KAHROLSUN FAŞİZM”

Töre,  "Sizin vekilleriniz bana katil diye suçlama yapıp hedef gösterecek ve bunu normal mi karşılayacaksınız? Dikmen Belediye Başkanı da bana hakarette bulunuyor. Ben de ona karşılık verdim ama başlangıcı yapan oydu! Vekillerinize sahip çıkın, ‘kahrolsun faşizm, kahrolsun komünizm, kahrolsun emperyalizm” dedi.

ERHÜRMAN TEKRAR KÜRSÜYE ÇIKTI

Zorlu Töre’nin konuşamasının ardından tekrar kürsüye çıkan Erhürman, Töre'nin ifadelerinin ‘kendi içinde çeliştiğinin’ herkes tarafından göründüğüne işaret ederek, “Hem CTP Milletvekilleri bana bir şeyler söyler diye koruma talep ettiğinizi söyleyeceksiniz, hem de ‘korumaya ihtiyacım yok, yardımcı olsunlar diye’ mi diyeceksiniz. Memleketin polisleri size askıcı mı olacak?” dedi.

Erhüman şöyle devam etti:

“Tatar bana gazetelerde ‘darbeci, edepsiz, Rum sevdalısı, yalancı’ dedi. En sonunda bendini, kendini aştı, psikolojik tespit koydu, ‘takıntılı’ da dedi. Kıbrıs Türk Halkı kimin kime ne söylediğine değil, kimin ağzından ne çıktığına bakar, itibar oradadır. Birileri kendinden geçmiş olabilir ben bana verilen sorumlulukla davranmaya devam edeceğim.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar