MDP'den Arıklı'ya "bölücülük" suçlaması

1 Aralık 2022

A
A

MDP, YDP lideri Erhan Arıklı’yı yerel seçimlere yönelik söylemlerinde “bölücülük” yaptığı gerekçesiyle eleştirerek, bundan vazgeçmeye çağırdı.

ZgotmplZ

Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP), yerel seçimler öncesi birçok partinin proje üretmek yerine ideolojik söylemlerle oy alamaya çalıştığını belirterek, bu durumu eleştirdi.

MDP Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Mert Coşkun tarafından yapılan yazılı açıklamada, özellikle hükümette yer alan partilerin yaptığı açıklamalara tepki gösterildi.

Açıklamada, “Slogan niteliğinde vatansever söylemlerde bulunarak yerel seçimleri ‘Milli Dava’ olarak görüyorlar” ifadelerine yer verildi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın bazı açıklamalarına işaret edilerek, Arıklı’nın “bölücülük” yapmakla suçlandığı açıklamada, “Yaptığınız bölücülükten en kısa sürede vazgeçin.” denildi.

“Bizi Türkiye destekliyor, bizden olmayanı Avrupa Birliği, Amerika ve Rumlar destekliyor.” şeklindeki söylemlere tepki gösterilen açıklamada, “böl, yönet” mantığından vazgeçilmesi istendi.

Açıklamada hükümet partilerinin tersi söylemlerle “bölücülük” yapan muhalefet partileri de bundan vazgeçmeye; seçmen ise hizmet edeceğine inandığı adaylara oy vermeye çağrıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir