Lefkoşa'da altyapı öncelik olacak

8 Aralık 2022

Güncelleme: 8 Aralık 2022

A
A

Lefkoşa’nın altyapısının bir başşehre yakışmadığını söyleyen Sıla Usar İncirli, imar planı ve alt ölçek planların öncelikleri olacağını söyledi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Sıla Usar İncirli, seçim gezileri kapsamında Şehir Plancıları Odası’nı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşma gerçekleştiren Sıla Usar İncirli, seçildiği takdirde şehir plancılarıyla birlikte çalışma hedefinde olduklarını vurguladı.

“Sizlerin uyarıları bizler için yol gösterici olacak.” diyen İncirli, memleketin içinde bulunduğu koşullarda mücadele etmenin, herkes için cesaret istediğini ifade etti. Lefkoşa’nın yönetimi için cesaretle ve çok isteyerek yola çıktıklarını belirten Usar İncirli, bu süreçte iyi hazırlandıklarını kaydetti.

Lefkoşa’nın, Lefkoşa’da yaşayanları mutlu etmediğini savunan CTP adayı, “Yapılması gereken çok şey olduğunun farkındayız.” dedi. 

Lefkoşa’nın altyapısının bir başşehre yakışmadığını söyleyen Sıla Usar İncirli, şehrin kaldırımlarının ve yollarının kamusal fayda sağlayacak durumda olmadığını dile getirdi.

Sıla Usar İncirli’ye ziyareti sırasında bazı milletvekilleri, MYK üyeleri ve belediye meclis üyesi adayları da eşlik etti. 

Lefkoşa’nın birçok açıdan geriye gittiği tespitini paylaşan İncirli, “Nüfus artıyor, iklim değişikliği yaşanıyor. Lefkoşa, oldukça kırılgan bir hale geldi.” dedi.

Lefkoşa’nın artık başşehir olma iddiasını kaybettiğini savunan Sıla İncirli, “Ne ekonomik ne de sosyal açıdan başşehir olma iddiasında değildir Lefkoşa. Bahanelerin bir kenara bırakılması gerekildiğini düşünüyoruz. Hiç bitmeyen bir enkaz konuşması var. Bütçe doğru yönetilmiyor.” diye konuştu. Bütçenin iyi yönetilmediği için çok büyük aksaklılar yaşandığını ileri süren İncirli, Lefkoşa’da yatırım da olmadığını savundu.

Göreve gelir gelmez "karanlık" sorununu ele alacağını kaydeden Usar İncirli, “Kimse için güvenli bir ortam yok bu şehirde. Çok sayıda atıl durumda olan yeşil alan var. Gelir gelmez ağaçlandırma seferberliği yapacağız Lefkoşa’da. Parkları bakımlı ve güvenli hale getireceğiz.” diye konuştu.

Kenti içi entegre toplu ulaşım modeline geçmeyi de hedeflediklerini söyleyen Sıla İncirli, Lefkoşa’nın kaldırımlarının gerçekten vahim durumda olduğunu dile getirdi.

Altyapı sorunlarının mutlaka giderilmesi gerektiğini vurgulayan CTP adayı, imar planının 10 senedir güncellenmediğini anımsattı. İncirli, “Biz bu konuyu cesaretle gündemimize alacağız. Bu büyük bir eksikliktir. Bu imar planını mutlaka masamıza koyma mecburiyetindeyiz.” dedi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir