Kuzey Kıbrıs işgal altında mı? Cevabı Erhürman verdi...

28 Mayıs 2022

Güncelleme: 30 Mayıs 2022

A
A

Bazı sol partiler ile sivil toplum örgütleri zaman zaman Türkiye'yi işgalcilikle suçlayan açıklamalar yapıyor pankartlar, dövizler açılıyordu. Tartışma konusu olan bu sözlere CTP Genel Başkanı Erhürman katılıyor mu? İşte Erhürman'ın düşüncesi...

ZgotmplZ

18 Mayıs Çarşamba günü UBP-YDP-DP koalisyon hükümeti için güven oylaması yapıldı. 

Oylama günü Cumhuriyetçi Türk Partisi geniş çaplı eylem organize ederek bugüne kadar yaşananları protesto etti.

Aynı gün Meclis dışında olan 4 sol parti, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Eylem sırasında atılan sloganlar ve taşınan dövizlere tepki gösterildi. Dövizlerin bir tanesinde Türkiye'nin işgalci olduğu yazılıydı. Basın açıklaması yapan parti başkanları da bu yazıların önünde konuştu.

Başbakan Ünal Üstel polisin soruşturma başlatacağını açıkladı. Birkaç gün sonra da Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) 200'ü aşkın kişiyle Büyükelçilik önünde ''tepki'' eylemi gerçekleştirdi. 

Cumhuriyetçi Türk Partisi ise bugüne kadar konuda sessiz kaldı.

ERHÜRMAN: CTP İŞGAL ALTINDA GÖRMÜYOR

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü'nün, bugün “Çok Olacağız” sloganıyla gerçekleştirdiği 10. Olağan Kurultayı’na yabancı konuklar da katıldı.

Konuklardan biri olan POGO Kadın Hareketi Genel Sekreteri Skevi Koukouma kürsüye davet edilerek konuşma yaptı.

POGO Kadın Hareketi Genel Sekreteri Skevi Koukouma
''İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLAR''

Konuşmasında Kıbrıs sorunuyla ilgili verilen mücadele üzerinde durdu. Türkiye’nin Kıbrıslı Türklere dayatmalarda bulunduğunu iddia etti.

Koukouma'nın, ''Ankara ile işgal altındaki topraklar arasındaki anlaşmalar'' kelimelerini kullanması ise dikkat çekti.

CTP İŞGAL ALTINDA GÖRMÜYOR

Hemen sonra konuşma yapmak üzere kürsüye CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman çıktı.

Erhürman konuşmasının başında POGO Kadın Hareketi Genel Sekreteri Skevi Koukouma'nın kullandığı bazı ifadeleri reddettiklerini, CTP’nin görüşünün olmadığını, Kuzey Kıbrıs'ı işgal altında bir toprak olarak görmediklerini belirtti.

CTP lideri Erhürman zaman zaman farklı platformlarda bu düşüncesini dillendirse de, son yaşanan gelişmelerden sonra yeniden bu konuya hassasiyetle yaklaşması, CTP ile diğer sol partiler arasındaki farkın netleşmesi açısından önemli.

2019'DA DA BENZER TEPKİ

2019 yılında CTP-HP-TDP-DP koalisyon hükümeti döneminde başbakan olan Erhürman katıldığı bir programda yine benzer bir durumla karşılaşmıştı.

Ara bölgede yapılan bir etkinlikle KTOEÖS Başkanı Selma Eylem Türkiye'ye karşı sert söylemlerde bulunmuş bazı iddiaları dillendirmişti. Tufan Erhürman ise kürsüye çıkarak, Selma Eylem'in konuşmasında söylediklerine hiçbir şekilde katılmadığını, konuşmasının içeriğini bütünüyle reddettiğini, hiçbir şekilde kabuledilebiler bulmadığını söylemişti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar