Kraliçe için açılan taziye defterini imzaladı: Tatar neler yazdı?

12 Eylül 2022

Güncelleme: 13 Eylül 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, İngiliz Yüksek Komiserliği’nde Kraliçe 2'nci Elizabeth’in vefatı dolayısıyla oluşturulan taziye defterini imzaladı.

ZgotmplZ Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiliz Yüksek Komiserliği’nde Kraliçe 2'nci Elizabeth’in vefatı dolayısıyla oluşturulan taziye defterini imzalayarak KKTC ve Kıbrıs Türk halkı adına üzüntüsünü ifade etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, İngiliz Yüksek Komiserliği’ne gelişinde, İngiliz Yüksek Komiserliği’ne yeni atanan İrfan Siddiq tarafından karşılanan Tatar, taziye defterinde şunları yazdı:

“Kraliçe 2'nci Elizabeth’in vefatı dolayısıyla KKTC ve Kıbrıs Türk halkı adına, derin acınızı paylaşıyoruz. Kral 3'üncü Charles’a, tüm Kraliyet Ailesi üyelerine, Birleşik Krallık halkına ve İngiliz Milletler Topluluğu’na en içten taziyelerimi sunarım.

Kraliçe 2'nci Elizabeth hayatını, ülkesi ve halkının hizmetine adayan, yardım kuruluşları ve farklı toplulukları destekleyen bir kişi, dünyada bir güç ve ilham kaynağı olarak saygıyla hatırlanacaktır. Bu yas sürecinde, dualarımız Kral 3'üncü Charles, Kraliyet Ailesi ve Birleşik Krallık halkı ile birliktedir. Kraliçe 2'nci Elizabeth’in ruhu şad olsun.”

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth, 8 Eylül'de İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde 96 yaşında vefat etmişti. Kraliçe 2'nci Elizabeth'in ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles 74 yaşında İngiltere'nin yeni kralı ve devlet başkanı olmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar