Kıbrıslı Türk Avustralya'da bakan oldu

6 Aralık 2022

Güncelleme: 9 Aralık 2022

A
A

Avustralya’da Victoria eyaleti Meclis Başkan Yardımcılığı görevine ilk kez bir Kıbrıslı Türk olan Nazlı (Natalie) Süleyman seçilmişti. Natalie Süleyman şimdi ise Avustralya'nın Gençlik, Küçük İşletmeler ve Gaziler Bakanı olarak atandı.

ZgotmplZ

Avustralya’nın Victoria eyaletinde geçtiğimiz ay yapılan eyalet seçimleri İşçi Partisi’nin zaferiyle sonuçlandı. Seçim zaferinin ardından üçüncü kez başbakan olan Daniel Andrews, yeni kurduğu eyalet hükümetinde Türk kökenli bir milletvekiline görev verdi.

St Albans'da üçüncü kez milletvekili seçilme başarısı gösteren Nazlı (Natalie) Süleyman, Gaziler, Küçük İşletmeler ve Gençlik Bakanı olarak atandı.

Avustralya'nın Victoria eyaletinde ilk defa Müslüman ve Türk Milletvekili Meclis Başkan Yardımcılığı'na getirildi. 

Süleyman ayrıca, (Youth, Small Business and Veterans) Gençlik, Küçük İşletmeler ve Gaziler Bakanı oldu.

Süleyman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün Vali Linda Dessau önünde Gaziler, Küçük İşletmeler ve Gençlik Bakanı olarak yemin ettim. Teşekkürler St Albans” ifadelerini kullandı.

Victoria Parlamentosu’na seçilen ilk Türk ve Müslüman kadın olan Nazlı Süleyman’ın yeni kurulan hükümetin programında yer alan “İslamofobi ile mücadele” çalışmalarına da destek vermesi bekleniyor.

Süleyman, Mart 2019’dan bu yana Mecliste Hukuki ve Sosyal Sorunlar Komisyonu Başkanıydı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, geçtiğimiz aylarda Meclis Başkan Yardımcılığı görevine Natalie Süleyman’a mesaj göndererek tebrik etmişti.

Meclis Başkanlığı gibi saygın bir göreve ilk kez Kıbrıslı Türk kökenli birinin seçilmesi dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, farklı kültürel geçmişi olan kişilerin çeşitli hükümet mevkilerinde ve üst düzey görevlerinde yer almasına teşvik edilmesinin demokrasi ve insan hakları bakımından önemine işaret etmişti.

Süleyman'a bakanlık görevi tebliğ edildi. 
NAZLI SÜLEYMAN KİMDİR? 

6 Haziran 1974 doğumlu ve asıl adı Nazlı Süleyman olan Natalie Süleyman, Victoria eyaletinin St. Albans bölgesinden 2014 yılında milletvekili seçilmiş ve Victoria Meclisi'ne seçilen ilk Kıbrıslı Türk kökenli ve ilk Müslüman kadın olmuştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar