Kıb-Tek'e göre yangının nedeni, elektrik tellerine çarpan çöp kamyonu!

29 Mayıs 2022

Güncelleme: 31 Mayıs 2022

A
A

700 dönüm alanın yandığı Geçitköy yangınının çıkış nedeni nispeten belli oldu. Kıb-Tek'e göre çöp kamyonu elektrik tellerine çarptı. Çıkan kıvılcımlar da yangına neden oldu. İşte ayrıntılar...

ZgotmplZ

Cuma günü Geçitköy bölgesinde çıkan yangında 700 dönüm arazi yanmıştı.

Yangını söndürme çalışmalarına itfaiye ve orman ekiplerinin yanı sıra, vatandaş, asker, sivil savunma ekipleri, Türkiye'den ve BM Barış Gücü'nden gelen helikopterlerde katılmıştı.

YANGINA ÇÖP KAMYONU NEDEN OLDU

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) geçtiğimiz gün Geçitköy’de çıkan yangınla ilgili açıklamada bulundu.

KIB-TEK Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, “bölgedeki bir çöp kamyonunun elektrik hatlarımıza zarar vermesi sonucu felaketin başladığı yönündedir” dedi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

''27-05-2022 tarihinde ülkemizin en güzel doğa parçalarından birisi olan Geçitköy bölgesinde yaşanan yangın felaketi hakkında Kıb-Tek olarak açıklama yapma gereği oluşmuştur.

27-05-2022 tarihinde yaşanan ve basında çıkan bazı haberlere göre felaketin elektrik iletim hatlarının kıvılcım atması ile başladığı yayınlanmaktadır. Bazı görgü tanıklarının ifadeleri ışığına bahsi geçen bölgede bir çöp kamyonunun iletim hatlarımıza zarar vermesi sonucu felaketin başladığı yönündedir. Kıb-Tek olararak olay yerinde teknik ekiplerimiz ile yapmış olduğumuz incelemede konu edilen kamyon olayını doğrulayacak emarelere ulaşılmıştır. Ulaşılan bilgiler Polis Teşkilatımız ile de paylaşılmış olup, yaşanan felaketin tekrarlanmaması için herkesin en üst düzeyde dikkat etmesini arzulamaktayız.''

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar