İvedilik izahı istenen Üstel kürsüyü terk etti

6 Haziran 2022

Güncelleme: 6 Haziran 2022

A
A

İvedilik talebiyle Genel Kurul'a taşınan yasa tasarıları ile ilgili muhalefetin çağrısıyla izahat vermek için kürsüye çıkan Başbakan Üstel, konuşmasına müdahale edildiği gerekçesiyle kürsüden indi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: Ramazan Adnan

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda komitede görüşülmesi için ivedilik istenen yasa tasarıları, hükümet ile muhalefet arasında tansiyonu yükseltti.

Muhalefetin ısrarla ivedilik için izahat istediği Başbakan Ünal Üstel, konuşma için çıktığı kürsüden yalnızca iki dakika sonra indi.

İvedilik istenen yasa tasarılarını "güncelleştirmek ve iyileştirmek" için Meclis’e getirdiklerini kaydeden Üstel'e ,muhalefet sıralarından "ivedilik gerekçesini" açıklaması yönünde sık sık çağrılar yükseldi.

Başbakan Üstel, son olarak Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Ongun Talat'ın konuşmasına müdahalesi sonrası "O zaman sen çık, gel buyur" diyerek, kürsüden indi.

Hükümet, Fasıl 154 Ceza Yasası, Fasıl 164 “Müfsidane Yayınlar Yasası” ve “Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası”nda bir dizi değişiklikler yapılmasını öngörüyor.

Muhalefet, "düşünce ve ifade özgürlüğünün kısıtlanacağı" gerekçesiyle söz konusu tasarıların geri çekilmesini istiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar