İpler Üstel'de: UBP adaylarını nasıl belirleyecek, adaylar ne zaman netleşecek?

12 Eylül 2022

Güncelleme: 13 Eylül 2022

A
A

Rakip partiler adaylarını açıklamaya devam ederken, UBP'de bekleyiş sürüyor. UBP Girne İlçe Başkanı Kutay, yerel seçimde aday olacak isimler ve aday belirleme yöntemi ile ilgili kararı Ünal Üstel'in de görüşleri doğrultusunda vereceklerini bildirdi.

ZgotmplZ

Yaklaşan yerel seçimler öncesi muhalefet kanadında belediye başkan adayları birer ikişer netleşmeye başlarken, hükümetin büyük ortağı Ulusal Birlik Partisi'nde (UBP) bekleyiş sürüyor.

UBP'de 3 Eylül'de aday adaylık başvuruları sona ererken, tam bu süreçte peş peşe yaşanan iki gelişme UBP'nin önceliklerinin de değişmesine neden olmuştu.

7 Eylül günü önce Anayasa Mahkemesi’nin yerel seçimlerin ertelenmesi davasında aldığı Anayasa'ya aykırılık kararı sonrası 27 Kasım olarak belirlenen seçim tarihi ile ilgili belirsizlik ortaya çıktı.

Ardından partideki "iki başlılığa" isyan eden Faiz Sucuoğlu, genel başkanlıktan istifa etti.

Hafta sonu yapılan olağanüstü kurultayda tek aday olan Başbakan Ünal Üstel divan tarafından yeni genel başkan ilan edildi ve parti içi sorunlar şimdilik giderildi.

Ve şimdi gözler yerel seçimde aday olacak isimler ve aday belirleme yöntemine çevrildi.

MYK Haber UBP Girne İlçe Başkanı Bülent Kutay ile bu konuları konuştu.

"ÖNCE YÖNTEM SONRA ADAYLAR"

Bülent Kutay, Ünal Üstel'in genel başkanlığı ile yeni bir sürece girdiklerini işaret ederek, şunları kaydetti:

"Yeni genel başkanın adayların nasıl belirleneceği konusundaki görüşleri henüz net değil. Sanırım bu hafta içerisinde yeni genel başkan ve diğer partinin yetkili organlarıyla oturup bir değerlendirme yapacağız. Kamuoyu araştırması mı yapılacak, yoksa delegeye ya da üyeye mi gidilecek, önce buna karar vereceğiz. Ardından adayları belirleyeceğiz."

GÜNGÖRDÜ'YE DESTEĞE DEVAM MI?

Özellikle iki dönemdir Girne'de, bağımsız aday olan mevcut Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü'yü destekleyen UBP'nin bu seçimde alacağı karar büyük merak konusu. 

Kutay, bu konuda da şunları söyledi:

"Şu anda hiçbir adayla kesin olarak bir diyaloğuz yoktu; ne Nidai Göngördü ile ne de diğer bağımsız adaylarla. Elbette kişisel olarak görüşüyoruz, görüş alışverişinde bulunuyoruz. Nidai başkanı iki dönemdir partimiz aday çıkarmadan destekledi. Bu dönem içerisinde sayın genel başkanın bu konudaki tavrı ve düşüncesinin ne olduğu bilmediğim için şu anda net bir cevap veremem. Tabii ki bizim partinin yetkili kurulları karar verecek."

ADAYLAR EYLÜL SONU 

Diğer partilerin adayları netleşirken UBP'nin beklemede kalmasını değerlendiren Bülent Kutay, "Çalışmalara geç kalma, başlama gibi bir durum söz konusu değil. Henüz seçim tarihi belirlenmediği için Yüksek Seçim Kurulu takvimi açıklamadı. Ancak 27 Kasım tarihinin değişeceğini zannetmem." dedi.

UBP Girne İlçe Başkanı Bülent Kutay, eylül sonu gibi adayların netleşme olasılığını da yüksek olduğunu ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar