İncirli Lefkoşalı gençlere neler vadetti?

26 Kasım 2022

A
A

İncirli, başkan olduğu takdirde, genç girişimcilerin Lefkoşa’da kalıp, hayatlarını kazanmasını ve ürettiklerini pazarlaması için belediyenin görev üstleneceğini belirtti.

ZgotmplZ CTP Basın

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Dr. Sıla Usar İncirli, geçtiğimiz akşam Lefkoşa Gençlik Derneği üyeleriyle bir araya gelerek projelerini anlattı.

YEŞİL LEFKOŞA

İncirli, gençlerle birlikte yeşillendirme seferberliği başlatmak istediğini söyledi. Birleşmiş Milletler’nin iklim krizine karşı kişi başına minimum 9 metrekare yeşil alan olması gerektiği açıklamasını anımsatan Sıla Usar İncirli, Lefkoşa’da bu oranın 5 metrekarenin de altında kaldığını aktardı. Yılda 5 bin fidan hedefi koyduklarından bahseden Sıla Usar İncirli, “Bu 5 bin fidanı hep beraber ekeceğiz sizlerle. 4 yılın sonunda da en az 20 bin fidanlı Lefkoşa’yı yaratmak istiyorum.” dedi. 

GERİ DÖNÜŞÜM VE TRAFİK

Bütün dünyanın çöpten geri dönüşüm yoluyla fayda sağladığını, ancak KKTC'de ise çöp kokusu ve duman isinden insanların zarar gördüğünü kaydeden CTP adayı, bu konuda girişim yapacaklarını kaydetti.

Sıla Usar İncirli, trafik konusunda ise “Ulaşılan, Dolaşılan, Erişilen Lefkoşa” adlı projeyi geliştirdiklerini söyledi. Kent içi entegre ulaşım sisteminin hedefleri arasında bulunduğunu ifade eden İncirli, gençlerden aldığı ilham sayesinde karşısına çıkan engelleri aşacağını vurguladı. 

GEÇİŞLER

Lefkoşa’nın Avrupa’nın son bölünmüş başşehri olduğuna dikkat çeken Sıla Usar İncirli, kentin dünyayla buluşup birleşmesini arzu ettiklerini açıkladı. İncirli, göreve geldikten sonra Haspolat’ta bulunan Mia Milia Kapısı’nın açılması için belediye olarak üstlerine düşeni yapacaklarını ve ardından da geçişlerin başlatılması için üst makamlara baskı uygulayacaklarını söyledi. 

GENÇLER

LTB Başkan adayı Dr. Sıla Usar İncirli, gençlerin Lefkoşa’da kalmasını, hayatlarını kazanmalarını ve mutlu olmalarını istediklerini ifade etti. Girişimcilik ruhunu besleyen, markalaşma konusunda destek veren bir kurum olacaklarının altını çizen Sıla Usar İncirli, gençlere destek olacaklarını ve genç işsizliğe karşı birlikte mücadele edeceklerini belirtti.

İncirli, genç girişimcilerin Lefkoşa’da kalıp, hayatlarını kazanmasını ve ürettiklerini pazarlaması için belediyenin görev üstleneceğini belirtti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar