İlk defa Meclis'e girdi bakan oldu: İçişleri Bakanı Güzelyurtlu Ziya Öztürkler...

12 Mayıs 2022

Güncelleme: 16 Mayıs 2022

A
A

UBP'nin parti içi dengeleri nedeniyle Güzelyurt bölgesinden Ali Pilli yerine ilk defa milletvekili olan Ziya Öztürkler'e bakanlık görevi verildi. Ziya Öztürkler kimdir?

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Pazartesi günü hükümeti kurmakla görevlendirilen UBP Milletvekili Ünal Üstel UBP-DP-YDP koalisyon hükümetini kururarak yeni kabineyi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘a sundu. Ardından ise yeni kabine olağanüstü toplanan Cumhuriyet Meclis'inde okundu. Yarın ise Hükümet Programı Meclis'te okunacak.

Yeni kabinede dikkat çeken üç isim bulunuyor. 

Sunat Atun'un yeniden Maliye Bakanı oldu. Sağlık Bakanı olarak İzlem Gürçağ'ın göreve getirilmesiyle yeni kabinede 1 kadın milletvekili de görev almış oldu.

GÜZELYURT'A BİR BAKANLIK...

23 Ocak seçimlerinde ilk defa milletvekili olan yeni İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler oldu.

UBP'nin iç dengeleri sebebiyle Güzelyurt Milletvekili olan Ziya Öztürkler, yeni kabinede görev verilmeyen yine Güzelyurt Milletvekili olan Ali Pilli'nin yerine getirildi.

Öztürkler uzun bir süredir Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü olarak görev yapıyordu.

Ayrıca 2021 yılından bu yana Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu Üyeliği ve Cumhurbaşkanlığı İki Taraflı Eğitim Teknik Komitesi Üyeliği görevlerini de yürüttü. 

Öztürkler'in, “Güzelyurt Kültürü”, “Bir Gelecek Düşlüyorum” ve “Kıbrıs Gazetesi’nden Alıntılar” adlı kitapları yanında birçok bilimsel bildiri, makale ve çok sayıda köşe yazısı bulunmaktadır. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar