Heykeltraş konuştu: Daha iyisini yaparım diyorsanız heykel çamurunuz benden olsun

14 Ocak 2023

Güncelleme: 14 Ocak 2023

A
A

Eleştirilerin odağındaki büstleri kendisinin yaptığını açıklayan heykeltraş Cafer Potinci, "Benim atölyemde sizlere yetecek kadar çamurum var. Daha iyisini ben yaparım diyorsanız gelin heykel çamurunuz benden olsun." dedi.

ZgotmplZ Cafer Potinci / Facebook

Heykeltraş Cafer Potinci, Cumhuriyet Meclisi bahçesinde önceki gün açılışı yapılan ve ardından eleştiri konusu olan büstleri kendisinin yaptığını açıkladı ve eleştirilere yanıt verdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Kıbrıslı Türklerin varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük ve kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın büstleri, liderlere benzemedikleri gerekçesiyle tartışmalara neden olmuştu.

Heykeltraş Cafer Potinci

Potinci, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eleştirilere "Benim atölyemde sizlere yetecek kadar çamurum var. Daha iyisini ben yaparım diyorsanız gelin heykel çamurunuz benden olsun." sözleriyle karşılık verdi.

Heykeltraş Cafer Potinci'nin "Ben yaptım" başlığıyla yaptığı paylaşım şöyle:

"İki gündür meclis bahçesine konulan büstler ile ilgili çirkin ve seviyesiz eleştirileri okuyorum. Evet o eleştirdiğiniz büstleri ben yaptım. Siyasetten anlamayanı siyasetçi sanattan anlamayanı sanatçı diye nitelendirirseniz sonucun tabii ki bundan farlı olması beklenemez. Daha büst ile heykelin farkını bile bilmeyen ve sırf eleştirmek için eleştiren, büstün üzerindeki parlak vernikten ışık yansımasının en kötü olduğu açıyı alarak fotoğraf çekip hiç benzememiş demekle alkış alacağını düşünen, daha düne kadar Cumhurbaşkanımızın ardından olmayacak lafları söyleyip bugün bir numaralı milliyetçi olmuşlar ve 'Cumhurbaşkanımıza bu yakışmazdı' diye eleştiri yapıyorlar. Bir büst yapıldığı yaş dönemini yansıtır. Sizin beyninizdeki görüntü ile aynı olması beklenmez. Bu iki büstün sahiplerine benzemediğini iddia edenler belli ki liderlerimizin bu dönemlerini kaçırmışlar.

Bir söz vardır:

'Bir işi bilen yapar, Az bilen akıl verir, Bilmeyen eleştirir, Yapamayan çamur atar.'

Benim atölyemde sizlere yetecek kadar çamurum var. Daha iyisini ben yaparım diyorsanız gelin heykel çamurunuz benden olsun.

Saygılarımla"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar