Havadan ve karadan 300 kişilik ekiple mücadele

25 Haziran 2022

Güncelleme: 26 Haziran 2022

A
A

Salı günü başlayan ve dün gece yarısı yağan yağmurla sönen yangın için soğutma çalışmaları sürüyor.

ZgotmplZ

Salı günü akşamüzeri Kantara bölgesinde başlayan ve dün gece yarısı yağan yağmurla sönen yangın için soğutma çalışmaları sürüyor.

Yangın boyunca tüm görevliler ve halk seferber olmuş, Güney Kıbrıs, İsrail, İngiliz üsleri ve Türkiye'den hava araçları çalışmalara katılmıştı.

Başbakan Ünal üstel, Mersinlik köyünü ziyaret ederek, yangının söndüğü alanlarda sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başbakan Ünal, Mersinlik Köyünde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte vatandaşlarla bir araya geldi.
ÜSTEL: 300 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞIYOR

Yangın felaketinin ardından bölgede incelemelerde bulunan Başbakan Ünal Üstel Mersinlik köyünde bölge halkı ile bir araya geldi, Acil Durum ve Koordinasyon Merkezi yetkilileri ile görüştü

Başbakan, arazideki soğutma çalışmalarının yaklaşık 300 kişilik bir ekiple havadan ve karadan devam ettiğini söyledi.

Üstel “Belli başlı bölgelerde büyük ağaçlardan kalan kalıntıların iç kısımlarında yanma devam ettiği için bu bölgelerde soğutma yapılıyor. İşaretlenen yerler hava araçları ile söndürülüyor. Diğer bölgelerde ise dozerlerle toprak atılarak örtülüyor” diye konuştu.

Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin yangının ilk gününden itibaren yardım gönderdiğini belirten Başbakan Üstel, hem bu yardımlardan dolayı hem de ormanın yeniden canlandırılması için gönderilecek bir milyon fidan için Anavatan Türkiye’ye teşekkür etti.

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir