Hava bulutlu, tozlu ve rüzgarlı...

30 Nisan 2022

Güncelleme: 30 Nisan 2022

A
A

Bölge üst atmosferdeki serin ve nispeten nemli hava kütlesinin etkisi altında kalması bekleniyor. Tozlu havanın ise bu geceye kadar etkili olması bekleniyor.

ZgotmplZ

Meteoroloji Dairesi’nin 30 Nisan – 06 Mayıs tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, bölgenin alçak basınç sistemiyle ilk günleri sıcak diğer günlerde üst atmosferdeki serin ve nispeten nemli hava kütlesinin etkisi altında kalması bekleniyor.

HAVA BUGÜN NASIL OLACAK?

Hava bugün açık ve az bulutlu öğle saatleri parçalı bulutlu geçecek. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 4 ile 6 derece üzerinde seyredecek. Rüzgar kuzey ve doğu yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli yer yer fırtınamsı olarak esecek.

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Hafta boyunca hava genellikle açık az bulutlu geçecek, en yüksek hava sıcaklığı iç kesimlerde 28 – 31, sahillerde 24-27 derece dolaylarında seyredecek. Rüzgâr, genellikle Kuzeyli yönlerden orta kuvvette yarın Kuzey ve Doğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtınamsı olarak esecek.

TOZA DİKKAT

Bu arada Kuzey Afrika üzerinden 27 Nisan’da taşınan toz zerrecikleri bölgemizde bu geceye kadar hava kirliliği yaratmaya devam edecek.

DETAYLI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN...

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar