Harmancı: Hiçbir zaman göstermelik makyaj yapmadık

11 Kasım 2022

Güncelleme: 11 Kasım 2022

A
A

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, “Hiçbir zaman göstermelik makyaj yapmadık, Lefkoşalılara asla yalan söylemedik. Dünü kurtardık, bugünü koruduk, yarını ipotek etmedik ve Lefkoşa’mızı sağlam temeller üzerinde yeniden ayağa kaldırdık" dedi.

ZgotmplZ

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu. Harmancı, belediyenin Lefkoşa’da tüm kamu kurum ve kuruluşlarının merkezi olduğuna işaret etti.

Belediyenin çalışmalarını anlatan Başkan  Harmancı,"206 Milyon TL yatırım ile belediye tarihinin en önemli projelerden biri olarak nitelediği kanalizasyon ana taşıyıcı hat projesi ile ilgili bilgi de veren Harmancı, “Bu süreçte tüm pompa istasyonlarımızı yeniledik. Toplam uzunluğu 13 kilometre olan çalışma sayesinde Lefkoşa’yı 2054’teki nüfusa hazır hale getirdik. Buna paralel geliştireceğimiz başka unsurlar da var. Örneğin Haspolat’taki kanalizasyonu bu taşıyıcı hat bitmeden gerçekleştiremezsiniz. AB süreçlerindeki bürokratik engeller aşıldı, proje tamamlandı, şimdi kati kabul sürecindeyiz. Proje aralık başında tamamen bize devredilecek, ondan sonra bu ve benzeri konuların da önü açılmış olacak" diye konuştu.

"SON 20 YILIN EN BÜYÜK PARKI"

Ülkenin kendi başarı hikayesini yazması gerektiği dile getiren Harmancı, yüzde 85’i belediyenin öz kaynaklarıyla yapılan Merkez Lefkoşa’ya bu nedenle önem ve değer verdiğini söyledi. Kızılbaş Parkı’nın yapımında iş insanlarının da sürece dahil edildiğini, pandemi sürecinde her gün çalışılarak ortaya hem sosyal hem sportif amaçlarla kullanılabilecek, "son 20 yılın en büyük parkının" çıkarıldığını vurguladı.

"SOSYAL ADALETTEN ÖDÜN VERMEDİK"

Harmancı sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiçbir zaman göstermelik makyaj yapmadık, Lefkoşalılara asla yalan söylemedik. Dünü kurtardık, bugünü koruduk, yarını ipotek etmedik ve Lefkoşa’mızı sağlam temeller üzerinde yeniden ayağa kaldırdık. Şehrin altyapı eksiklerini de tamamlarken sosyal adaletten de ödün vermedik. İhtiyaçlı biri varsa ona sıcak yemek sağlamak, şiddete uğrayan kadın ve çocukların barınma dahil tüm ihtiyaçlarında yanında olduk. Evet bunlar da ihtiyaçtır. Önümüzdeki dönemde sosyal adalet konularında ilk günkü sorumlulukla ilerlemeye devam edeceğiz”

Altyapıları tamamlayarak ve halkla istişare içerisinde gerçekleştirilen yayalaştırma projelerinden ve Lefkoşa’nın bu doğrultuda gelişim ve dinamizminden de söz eden Harmancı, Özellikle Zahra Sokak’taki yayalaştırmanın, daha önce kurulmuş ve batık halde bulunan Belediye’ye ait Arabahmet Şirketi’nin hareketlendirilmesi sonucu, şirket tarafından tümüyle finanse edildiğini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir