Güngördü'den "Gündüz Yaşlı Bakımevi" projesi

6 Aralık 2022

Güncelleme: 7 Aralık 2022

A
A

Yerel seçimlerde üçüncü kez aday olan Girne Belediye Başkanı Güngördü, önümüzdeki dönemde Gündüz Yaşlı Bakımevi’ni hizmete koyacaklarını belirtti.

ZgotmplZ Nidai Güngördü Basın Ofisi

Seçim çalışmaları kapsamında Emekliler Cemiyeti'ni ziyaret eden Girne Belediye Başkanı ve bağımsız başkan adayı Nidai Güngördü, emeklilerin sorun ve taleplerini dinleyerek, belediyenin hizmetleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Belediyede 65 yaş üstü kişilere hizmet veren "İkinci Bahar" biriminin yeni belediye binasına taşınmasıyla birlikte daha kurumsal bir yapıda, Sosyal İşler Şubesi çatısı altında hizmet vermeye başladığını söyleyen Nidai Güngördü, İkinci Bahar Birimi’ne üye 900 üzerindeki üyeye şeker, tansiyon ölçümü, hastaneden ilaç alımı, hastaneye ulaşım, yatalak yaşlılara medikal destek gibi imkanlar tanıdıklarını söyledi.

Güngördü, pandemi döneminde de hastaneden ve eczaneden ilaç alımları, market alışverişleri, özel araç veya ambulansla aşıya götürülmeleri gibi kentte yaşayan 65 yaş üstü kişilere hizmetler sunulduğunu kaydetti.

Nidai Güngördü, Sosyal Yaşam Merkezi'nde 65 yaş üstü kişilere yönelik pilates ve çeşitli kurslar da düzenlendiğini, Lapta Huzurevi'ne her zaman yardımlarda bulunduklarını söyledi.

“GÜNDÜZ YAŞLI BAKIMEVİ’Nİ ÇOK YAKINDA HİZMETE KOYACAĞIZ”

Güngördü, ülkede, yaşlılara yönelik yaşlı bakım evlerinin eksikliğini ve yaşlıların sosyalleşebileceği alanların azlığının bölgede yaşayan yaşlıların yaşam kalitesini etkilediğini dikkate alarak, önümüzdeki dönemde Gündüz Yaşlı Bakımevi’ni hizmete koyacaklarını belirtti.

Başkan Güngördü, projesi hazırlanan merkezde, yaşlıların evlerinden servisle alınıp gün içerisinde merkezde kendi yaşıtlarıyla zaman geçirip sohbet edebilecekleri, çeşitli gezi, sosyal aktivitelerle keyifli zaman geçirebilecekleri, kurslara katılabilecekleri, psikolojik ve fiziksel bakım desteği alabilecekleri ve akşam saatlerinde de evlerine bırakılacakları bir yer planladıklarını anlattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar